Sellisti Jussi Makkosen live stream -konsertti juhlistaa Suomen luonnon päivää 28.8.2021

Julkaistu:

Credit: Pekka Varonen

Credit: Pekka Varonen

Tiedote
24.8.2021

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin elokuinen konsertti juhlistaa Suomen luonnon päivää lauantaina 28.8.2021. Live stream -konsetti vie kuulijansa Jean Sibeliuksen inspiraation lähteille, sillä luonto ja Kalevala olivat Sibeliukselle merkityksellisiä jo lapsesta saakka. Sibeliuksella oli lapsena tapana kerätä tulitikkurasiaan sammalta, jota tuoksuttelemalla hän pääsi illalla takaisin metsän tunnelmaan.

Live stream -konsertissa kuullaan luonnon ja Kalevalan inspiroimaa musiikkia Jean Sibeliukselta ja juhlitaan samalla Aino Sibeliusta, jonka syntymästä tuli 10.8.2021 kuluneeksi 150 vuotta.

” – – Tunnetko kukan nimeltä valkolehdokki, se on sellainen orkidea? Minusta Sinä muistutat sitä.
Se on aina ollut minusta ihastuttava. Kun olin pieni ja näin metsässä lehdokin, kerroin sille satuja, varsinkin jos oli jo hämärää. – ”

– Ote kirjasta Sydämen aamu – Aino Järnefeltin ja Jean Sibeliuksen kihlausajan kirjeitä

Konsertin esitteluvideon voi katsoa osoitteesta: 
https://www.youtube.com/watch?v=G5VscHJ67oE

Konsertin suora lähetys alkaa lauantaina 28.8.2021 kello 18.00 ja sen voi katsoa myös jälkikäteen. Konsertissa esiintyvät sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Tervehdyksen tilaisuuteen tuo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Konserttia voi seurata oheisilta kanavilta:

www.facebook.com/cellistjussimakkonen
ja
www.youtube.com/cellistjussimakkonen


Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertti nähdään striimikonserttina juhannusaattona 25.6. kello 14.00

Julkaistu:

Tiedote
24.6.2021

 

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertti nähdään striimikonserttina juhannusaattona 25.6. kello 14.00

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian 4

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertissa soitetaan tänä vuonna ulkotiloissa Makkosen kulttuurikodin järvi- ja vaaramaisemassa Pielisen Karjalassa. Jussi tulkitsee pianisti Nazig Azezianin kanssa Ilmari Hannikaisen kappaleen Ilta, op. 4/3  sekä Heino Kasken kappaleet Pankakoski, op. 48/1 ja Yö meren rannalla, op. 34/1. Konsertin aikana päästään myös ihailemaan kulttuurikodin juhannuskokkoa. Juhannuskokossa poltetaan käyttökelvottomia soittimia, jotka on pelastettu kaatopaikalle lähtevästä kuljetuksesta.

Säveltäjä Ilmari Hannikaisen isä, säveltäjä P. J. Hannikainen oli lähtöisin Nurmeksesta Lehtovaaran tilalta, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jussi Makkosen kulttuurikodista. Heino Kaski oli lähtöisin Makkosen lapsuusmaisemista Pielisjärveltä, Lieksasta. Konsertissa kuultava Pankakoski on Heino Kasken tunnetuimpia pianosävellyksiä. Lieksassa sijaitseva Pankakoski on yksi kolmesta Kalevalassa mainitusta koskesta, joka on kalevalaiselta nimeltään Kaatrakoski.

Konsertin esittelyvideon voi katsoa täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=83EXynqO_No

Konserttilähetys alkaa juhannusaattona pe 25.6.2021 klo 14.00. Konsertin voi katsoa myös jälkikäteen.

Konserttia voi seurata oheisten sivujen kautta:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta sen toteutusta voi myös halutessaan tukea ostamalla 9,90 euroa maksavan konserttilipun: https://store.charmi.eu/product/128/juhannuskonsertti–striimaus-pe-2562021-klo-14

Kaikille konserttilipun ostaneille lähetetään konsertin jälkeen sähköpostiin videolinkki ekstramateriaaliin.

Konsertin järjestävät Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut. Konsertin striimauksen kuvauksesta ja äänityksestä vastaa Pekka Varonen.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat konsertoineet tänä vuonna kerran kuukaudessa Jussi Makkosen kulttuurikodista Nurmeksesta striimatuissa konserteissa. Makkosen kulttuurikodin striimatuilla konserteilla on ollut viimeisen vuoden aikana yli 100 000 katsojaa eri puolilla maailmaa. Konserteissa ovat vierailleet kevään 2021 aikana etäyhteydellä mm. presidentti Tarja Halonen, näyttelijä Seela Sella, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sekä Suomen Ranskan suurlähettiläs Teemu Tanner. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa tänä vuonna.

Tulevia konsertteja:

Monola-seura ry järjestää kolmen kesäkonsertin sarjan Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa 8.-10.7.2021.

To 8.7.2021 klo 18 voimansa yhdistävät sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian sekä heidän oppilaansa Joensuun konservatoriosta. Aitan pihapiirissä järjestettävässä konsertissa kuullaan rakastettuja sävellyksiä Suomessa ja ulkomailla Sibeliuksen musiikkia tunnetuksi tekevien taiteilijoiden sekä nuorten lupauksien tulkitsemina.

Pe 9.7.2021 klo 18 suomalaisen musiikin parissa taituroi mm. Vaasan kaupunginorkesterissakin konserttimestarina toiminut viulisti Liisa Makkonen. Aitan  pihapiirissä järjestettävässä konsertissa kuullaan muun muassa osa pielisjärveläisen säveltäjä Heino Kasken julkaisemattomasta viulusonaatista sekä Liisan taidokasta, hetken tunnelmasta syntyvää improvisointia.

La 10.7.2021 klo 16 soitettava konsertti on omistettu Aino Sibeliukselle, jonka 150-vuotissyntymäpäivää juhlitaan 10.8.2021. Monolan aitan pihapiirissä kuullaan muun muassa  Tuomas Kantelisen sellisti Jussi Makkoselle ja pianisti Nazig Azezianille säveltämän teoksen maailmankantaesitys. Kantelinen on kansainvälisesti menestynein suomalainen elokuvasäveltäjä, joka on säveltänyt esimerkiksi Kansallisoopperassa esitetyn Lumikuningatar-baletin musiikin.

Liput konsertteihin 15 € paikan päältä ja ennakkoon:
www.store.charmi.eu

Monolan aitan piha-alueella, ulkotiloissa, konsertit on mahdollista toteuttaa terveysturvallisesti, ottaen huomioon koronaa koskevat viranomaismääräykset.

Jean ja Aino Sibelius viettivät kuherruskuukautensa Lieksassa, Surpeenvaaran kylällä Pielisen rannalla sijaitsevassa Monolan aitassa kesällä 1892. Monola-seura ry kunnosti aitan Leader -hankkeena vuosina 2016-2017 kulttuuri- ja matkailukohteeksi. Monolan aitta on noussut kiinnostavaksi kulttuurikohteeksi, jossa on vieraillut matkailijoita eri puolilta maailmaa.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen äitienpäiväkonsertissa sunnuntaina 9.5.2021

Julkaistu:

Tiedote
5.5.2021

Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen äitienpäiväkonsertissa sunnuntaina 9.5.2021

Seela Sella. Credit: Sanna Breilin

Seela Sella. Credit: Sanna Breilin

Näyttelijä Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin äitienpäiväkonsertissa tulevana sunnuntaina 9.5. kello 14.00. Seela Sella tuo striimatussa konsertissa tervehdyksensä runojen muodossa kaikille äideille, niin lähellä kuin kaukanakin. Konsertti on omistettu sekä suomalaisille että ulkosuomalaisille äideille, jotka eivät pääse juhlistamaan äitienpäivää lastensa kanssa.

Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tulkitsevat äitienpäiväteemaan sopivia, yleisön toivomia kappaleita, kuten Jean Sibeliuksen Var det en dröm? ja Edward Elgarin Salut d’amour. He ovat esittäneet Sibeliuksen kappaleita vuosien varrella sadoille tuhansille kuulijoille. Seela Sella on puolestaan tehnyt pitkän uran kuudella vuosikymmenellä ja yksi hänen rakastetuista rooleistaan on Ainon rooli Timo Koivusalon elokuvasssa Sibelius.

Jussi Makkonen iloitsee Seela Sellan osallisuudesta konserttiin: ”Olemme hyvin otettuja saadessamme konserttin Seela Sellan kaltaisen valovoimaisen näyttelijän ja vaikuttavan uran luoneen taiteilijan. Hän on valinnut lausuttavakseen runoja, jotka puhuttelevat eri-ikäisiä kuulijoita ja tekee näin konsertistamme voimakkaan sukupolvien välisen kokemuksen.”

Ohesta näet konsertin esittelyvideon:
https://www.youtube.com/watch?v=QB5wP-_fpEw

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin konserttistriimauksen toteutusta voi tukea 
ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikki konserttilipun ostaneet saavat sähköpostiinsa linkit ennen julkaisemattomaan videomateriaaliin. Videolla Jussi keskustelee äidistään perheen kodinhoitajana toimineen Tyyne Savinaisen kanssa. Jussi menetti äitinsä sairaskohtaukseen vajaan vuoden ikäisenä. Toisella videolla Nazig keskustelee Joensuun mumminsa kanssa Pielisellä kuvatun Sibeliuksen Impromptu-musiikkivideon kuvauksissa, jossa Nazigilla on käytössä mumminsa hääpuku vuodelta 1944.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/127/aitienpaivakonsertti–striimaus-952021-klo-14-kulttuurikodista

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Konserteissa on ollut mukana myös vierailijoita, kuten baritoni Jorma Hynninen, kansanmuusikko Sari Kaasinen sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joka oli videoyhteyden välityksellä mukana keskustelemassa musiikkikasvatuksen merkityksestä lapsille.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa Ranskalainen ilta lauantaina 17.4.2021 – Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Julkaistu:

14.4.2021
Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa Ranskalainen ilta lauantaina 17.4.2021
– Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Pekka Varonen

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Pekka Varonen

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa heittäydytään huhtikuussa ranskalaisiin tunnelmiin. Jussin ja pianisti Nazig Azezianin kuukausittain järjestettävä kamarikonsertti vie kuulijat tällä kertaa Pariisin ja ranskalaisen maaseudun tunnelmiin. Jussi ja Nazig soittavat konsertissa muun muassa Claude Debussyn, Camille Saint-Saënsin, Gabriel Faurén ja Jules Massenet’n pikkukappaleita. Konsertti järjestetään lauantaina 17.4. kello 18.00 kaksisuuntaisena live stream -lähetyksenä.

Konsertissa on tällä kertaa mukana etäyleisöä Ranskasta virtuaalivierailun muodossa, joka tehdään Ranskan maaseudulle Drômen departementin pääkaupunkiin Valenceen. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometria Lyonin eteläpuolella Rhône-joen varrella ja siitä puhutaankin usein porttina Etelä-Ranskaan. Ranskassa on Euroopan suurin armenialaisten yhteisö ja tervehdyksen konserttiin tuovatkin siellä asuvat pianisti Nazig Azezianin sukulaiset.

Ohesta näet konsertin esittelyvideon:
https://www.youtube.com/watch?v=vHrMek8ZuRM

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikille konserttilipun ostaneille lähetetään konsertin jälkeen sähköpostiin videolinkki tapahtumaan, jossa taiteilijat viettävät konsertin jälkeen iltaa ranskalaisten herkkujen äärellä ja kertovat muistojaan vierailuista Ranskaan sekä konserttimatkoista Pariisiin.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/126/live-stream-kulttuurikodista-ranskalainen-ilta-la-1742021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Konserteissa on ollut mukana myös vierailijoita, kuten baritoni Jorma Hynninen, kansanmuusikko Sari Kaasinen sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joka oli videoyhteyden välityksellä mukana keskustelemassa musiikkikasvatuksen merkityksestä lapsille.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sellisti Jussi Makkosen vieraana kaksisuuntaisessa live stream -konsertissa lauantaina 20.3.2021 – Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Julkaistu:

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sellisti Jussi Makkosen vieraana kaksisuuntaisessa live stream -konsertissa lauantaina 20.3.2021
– Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin maaliskuun konsertissa vierailee lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Konsertti järjestetään lauantaina 20.3.2021 kello 18.00 Jussi Makkosen kulttuurikodissa Nurmeksessa. Jari Sinkkonen pitää konsertissa puheenvuoron lasten ja nuorten musiikkikasvatuksesta.

Konsertin teema on Sibeliuksen ja Topeliuksen matkassa. Jussi Makkonen esittää sen aikana pianisti Nazig Azezianin kanssa kappaleita, joita he ovat esittäneet koulukonserteissa eri puolilla maailmaa. He kertovat myös tarinoita kohtaamisista lasten kanssa yli 2000 konsertissa Suomessa ja ulkomailla sekä siitä, minkälaisen vaikutuksen taidemusiikki tarinoineen on tehnyt lapsiin ja nuoriin.

Ohessa konsertin tiiseri.
https://www.youtube.com/watch?v=odUbvZdwbTM
Ohessa dokumentti koulukonserteista.
https://www.youtube.com/watch?v=oBQZGGuB2wA

Kontiolahdelta kotoisin oleva Jari Sinkkonen opiskeli lääketiedettä ja huilunsoittoa Sveitsissä. Valmistuttuaan lääkäriksi ja suoritettuaan huiludiplomin vuonna 1975 Sinkkonen palasi Suomeen. Ennen tohtorinväitöstään ja erikoistumistaan lastenpsykiatriaan Sinkkonen toimi paitsi koululääkärinä Joensuun terveyskeskuksessa, mutta myös huilistina Joensuun kaupunginorkesterissa ja huilunsoiton opettajana Joensuun musiikkiopistossa. Sinkkonen on suosittu luennoitsija, joka kirjoittanut useita teoksia teemoinaan mm. lasten kasvun ja kehityksen vaiheet ja varsinkin poikalasten kohtaamat haasteet.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Lipun ostavat pääsevät katsomaan tunnelmia Makkosen ja Azezianin koulukonserttikiertueilta Pohjois-Suomesta vuosilta 2014 ja 2015. Linkki videoon lähetetään asiakkaan sähköpostiin lipun ostamisen jälkeen.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/125/live-stream-kulttuurikodista-sibeliuksen-ja-topeliuksen-matkassa-la-2032021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin konsertti striimataan kaksisuuntaisesti huomenna 20.2.2021 Yhdysvaltoihin ja Suomeen – Vuonna 2020 kulttuurikodin suoria striimikonsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Julkaistu:

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen Kolilla. Credit: Markus Kallies

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen Kolilla. Credit: Markus Kallies

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin konsertti striimataan kaksisuuntaisesti huomenna 20.2.2021 Yhdysvaltoihin ja Suomeen
– Vuonna 2020 kulttuurikodin suoria striimikonsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin helmikuun konsertti striimataan kaksisuuntaisesti Yhdysvaltoihin ja Suomeen huomenna lauantaina 20.1.2021 kello 18.00. Konsertissa on mukana pieni etäyleisö Lieksasta, Bostonista ja San Diegosta. Konsertin teemana on lauantai-illan toivotut ja sen aikana Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat myös vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Konsertin ohjelma on koostettu yleisön esittämien toiveiden pohjalta.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla € 9,90 hintaisen konserttilipun, johon sisältyy myös oikeus katsoa Makkosen ja Azezianin ensimmäistä, syksyllä 2020 toteutettua kaksisuuntaista striimausta Makkosen kulttuurikodista Portlandiin, Oregoniin. Konserttikoosteesta tulee linkki asiakaan sähköpostiin.

Lipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/124/live-stream-kulttuurikodista-lauantai-illan-toivotut-2022021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Tammikuussa 2021 he esittivät Jean Sibeliuksen tunnetuimpia sävellyksiä Nurmijärven 9. luokkalaisille niin ikään kaksisuuntaisesti striimatussa konsertissa.

Ensimmäinen kaksisuuntainen striimaus toteutettiin Makkosen kulttuurikodista Portlandiin, Oregoniin syksyllä 2020 Nordia House -kulttuurikeskuksen ja Finlandia Foundationin tilauksesta ja se sai hyvin innostuneen vastaanoton. Kaksisuuntaiset striimaukset mahdollistavat korkeatasoisten, vuorovaikutuksellisten kulttuurielämysten tarjoamisen eri puolille maailmaa etenkin korona-aikana.

Jussi ja Nazig olivat hyvin innostuneita ensimmäisestä kaksisuuntaisesta striimauksestaan Yhdysvaltoihin: ”Oli hienoa päästä hyödyntämään teknologian tarjoamia mahdollisuuksia konsertoinnissa elävälle yleisölle. Tunne aidosta vuorovaikutuksesta välittyi meille esiintyjille ja oli mahtavaa seurata yleisön reaktioita liikutuksesta haltioitumiseen. Yleisö pääsi myös keskustelemaan ja kommunikoimaan meidän esiintyjien kanssa, mikä toi tunteen samassa tilassa olemisesta. Sekä esiintyjät että yleisöt eri puolilla maailmaa tarvitsevat taide-elämyksiä enemmän kuin koskaan ja kaksisuuntainen striimaus tarjoaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden”.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa, kuten Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa. Videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatustyössä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat viime vuosin aikana konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musikkiikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo, Jean Sibeliuksen Lastu lainehilla, jota Sibelius sävelsi Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899-1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Musiikkivideo kuvattiin Keravalla viime lokakuussa ja se tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa kappaleen sanoitusta mukailevalla tarinalla. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo – Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Julkaistu:

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo
– Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen joulutervehdys, joka henkii perinteistä joulun tunnelmaa ja maalaiskaupungin idylliä. Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja siellä järjestetään järjestään vuosittain suosittu Nurmeksen Joulumusiikki -tapahtuma.

Kauniilla Nurmeksen Joulumusiikki -videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Jussi Merikanto toimii Nurmeksen Joulumusiikin taiteellisena johtajana sekä  oopperalaulajana Suomen Kansallisoopperassa. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian konsertoivat kamarimusiikkikokoonpanollaan Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Video on kuvattu historiallisessa puu-Nurmeksessa, Nurmeksen 1800-luvulla valmistuneessa kirkossa sekä Jussi Makkosen kulttuurikodissa. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/A4vN-ygCvtQ

Tunnelmallisella videolla kuullaan Jean Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset, P.J. Hannikaisen Hiljaa, hiljaa, helkkyellen sekä Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset. Kaikki videon kappaleet liittyvät osaltaan Nurmekseen ja Pohjois-Karjalaan. P.J. Hannikainen syntyi ja vietti lapsuutensa Nurmeksessa. Heino Kaski syntyi puolestaan Pielisjärvellä ja oli seitsemän vuoden ikäinen, kun Aino ja Jean Sibelius saapuivat häämatkalle Pielisen Karjalaan. Sibeliusten joulunvietto alkoi videolla kuultavalla Sibeliuksen joululaululla On hanget korkeat nietokset.

Joululaulut on sovittanut videota varten Jussi-Matti Haavisto. Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen ja musiikin on äänittänyt Anders Pohjola. Videon on tuottanut ja tilannut Nurmeksen kaupunki.

Nurmes

Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja kaupunki onkin tilannut uusia jouluaiheisia sävellyksiä ja koregrafioita eri taiteilijoita.  Suosittua Nurmeksen Joulumusiikki –tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman käynnisti opetusneuvos Jouni Pirinen ja sen taiteellisena johtajana toimii ylläolevalla videolla esiintyvä bassobaritoni Jussi Merikanto.

Nurmeksen kaupungin tuottaman tapahtuman puitteissa on järjestetty kolme valtakunnallista joululaulujen sävellyskilpailua, minkä lisäksi tapahtuman aikana järjestetään julkisia yleisökonsertteja ja hoivakotivierailuja. Marraskuussa Bomban talolla esiintyivät Maria Ylipää & Ystävät. Tänä vuonna Nurmeksen Joulumusiikki esittää virtuaalisen musiikillisen joulukalenterin, jonka luukut avautuvat tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla.
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Nurmeksen Joulumusiikki on osa Nurmeksen kaupungin järjestämää kulttuuritoimintaa. Tapahtuman tavoitteensa on tarjota mahdollisuus uuden jouluisen musiikin syntymiseen ja esilletuloon. Joulumusiikin arvoja ovat saavutettavuus, tasa-arvo, moninaisuus sekä osallisuus. Joulumusiikissa on tilaa sekä perinteille että uusille ilmiöille. Nurmeksen Joulumusiikki tekee laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa ja luo uusia joulumusiikin muotoja taiteellisten kumppaneiden kanssa. Tapahtuma on tilannut uusia sävellyksiä ja koreografioita ja antanut paikallisille harrastajille uusia tilaisuuksia toiminnan kehittämiseen.

https://www.nurmes.fi/
https://www.nurmes.fi/nurmeksen-joulumusiikki
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
Kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen,puh 040-104 5150, marjo.sakkinen@nurmes.fi


Sibeliuksen Keravan vaihetta esitellään Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Lastu lainehilla -musiikkivideolla

Julkaistu:


Sibeliuksen Keravan vaihetta esitellään Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Lastu lainehilla -musiikkivideolla

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

 

Jean Sibeliuksen Lastu lainehilla -musiikkivideo esittelee säveltäjän vähemmän tunnettua elämänvaihetta ja sävellystyön alkuaikaa. Sibelius sävelsi tunnettua pikkukappalettaan Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899-1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin musiikkivideo kuvattiin Keravalla viime lokakuussa ja se tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa kappaleen sanoitusta mukailevalla tarinalla. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR

Jean Sibelius halusi työskennellä maaseudun rauhassa ja muutti sen vuoksi Keravalle vuonna 1899 Mimmi Lundgrenin vuokraamaan huvilaan. Sibelius koki ympäristön inspiroivana, ja viimeisteli Lundgrenin talossa ensimmäisen sinfoniansa. Vuosina 1899–1902 hän asui perheineen Mattilan talossa. Talo näkyy tiedotteen kuvassa taustalla.

Kyseisenä aikana Sibeliukset matkustelivat paljon, mutta nauttivat myös maaseudun rauhasta, minkä seurauksen he alkoivat rakennuttaa Ainolaa Tuusulaan vuonna 1903. Keravan maisemista nautti myös muun muassa taidemaalari Akseli Gallen-Kallela, joka asui Keravalla talvella 1904.

Sibeliuksen tunnetuin Keravan-ajan sävellys on perimätiedon mukaan Mattilan talon aitassa syntynyt Finlandia, joka alun perin esiintyi orkesterille sävelletyssä sävelrunossa Suomi herää. Mattilan talossa Sibelius myös uusi ensimmäisen sinfoniansa ja viimeisteli toisen sinfonian sekä Tulen synty -sävellyksen. Sibelius sävelsi Keravalla asuessaan paljon rakastettuja yksinlauluja, kuten Svarta rosor ja Demanten på marssnön sekä joululaulun On hanget, korkeat nietokset.

Sibeliuksen Keravan vaihe oli poikkeuksellinen paitsi sävellystuotannon myös yksityiselämän kannalta. Jean ja Aino Sibeliuksen kolmas tytär, Kirsti, kuoli lavantautiin Mattilassa helmikuussa  1900 vain vähän yli vuoden ikäisenä. Pian Kirstin kuoleman jälkeen syntyi yksi Sibeliuksen harvoista sello-pianoteoksista, Malinconia Op. 20.

Lastu lainehilla  musiikkivideota on kuvattu Sibeliuksen ja Keravan historian kannalta merkittävissä paikoissa. Arvokas kulttuuriympäristö Mattilan taloineen ja aittoineen, Keravan kartanoineen ja kivisiltoineen sekä Sibeliuksen musiikista Mattilan talon läheisyydessä sijaitsevalla pellolla kuvattava materiaali muodostavat sillan Sibeliuksen ajan ja tämän päivän välille. Keravan vaiherikasta historiaa videolla edustaa muun muassa Olof Ottelinin suunnittelema Keravan Puusepäntehtaan Status-tuoli.

Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen, joka on myös äänittänyt sen musiikin. Video on toteutettu yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. Keravalla toteutettu videotuotanto on jatkumoa musiikkivideoille, jotka he ovat kuvanneet viime vuosina myös muun muassa Ainolassa sekä Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa. Videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatustyössä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Vuonna 2015 julkaistun Soiva metsä -kirjan yhteydessä julkaistu levy ylitti platinalevyrajan vuonna 2017. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musikkiikasvatustyöstä Suomen kouluissa.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Jussi Makkonen

Diplomisellisti, MuM

+358 50 586 2740

www.jussimakkonen.com

facebook.com/cellistjussimakkonen

youtube.com/cellistjussimakkonen

www.sibeliusinspiration.fi


SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KONSERTTI EHDOLLA MAAILMAN PARHAAKSI LASTEN- JA NUORTENKONSERTIKSI

Julkaistu:

TIEDOTE

21.9.2020

SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KONSERTTI EHDOLLA MAAILMAN PARHAAKSI LASTEN- JA NUORTENKONSERTIKSI
– Sibelius Inspiration -konsertin on ohjannut ja kuvannut Aira Vehaskari

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian, Credit Marko Haapalehto

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian, Credit Marko Haapalehto

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius Inspiration -konsertti on valittu kansainvälisen YAMawards -kilpailun (The Young Audiences Music Awards) finaaliin. Aira Vehaskari on kuvannut ja ohjannut konsertin sekä sitä varten kuvatut videot. Vuosittain järjestettävä YAMawards palkitsee innovatiivisia, luovia ja ammattimaisia konserttikokonaisuuksia, jotka inspiroivat ja innostavat nuorta yleisöä eri puolilla maailmaa. Kilpailun järjestää JM International (JMI), joka on maailman tunnetuin nuorille suunnattua musiikkia tukeva organisaatio.

Makkosen ja Azezianin Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on ehdolla Paras pienyhtye ja Yleisön suosikki -kategorioissa. Voittajien valinta tapahtuu palkintojenjakotilaisuudessa 20.10.2020 klo 20.00 Suomen aikaa. Tilaisuus striimataan suorana YAMawards -nettisivuilla ja Facebookissa.
https://www.facebook.com/youngaudiencesmusic
https://yamawards.org/

Paras pienyhtye -kategorian voittajan valitsee tuomaristo, mutta yleisö voi äänestää finalisteista suosikkiaan 20.10.2020 saakka YAMawards -nettisivuilla: www.yamawards.org
Aikaisempien vuosien voittajat ovat tulleet muun muassa Belgiasta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta ja Norjasta. Suomalaisista toteutuksista on aiemmin palkittu ainoastaan Suomen Kansallisoopperan vuonna 2017 toteuttama parhaan lapsille ja nuorille suunnatun oopperan kategoriassa kilpaillut Ihmepoika A -ooppera.

Jussin ja Nazigin seuraava konsertti järjestetään keskiviikkona:

Rajaton taide -festivaali
Pielisen Balladi -konsertti
ke 23.9.2020 klo 18.00
Joensuun konservatorio
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Liput 25 €, www.ticketmaster.fi
https://www.rajatontaide.fi/ohjelma2019.html

Lisätietoa

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. Taiteiljoiden koulukonsertit tavoittivat yli puoli miljoonaa lasta ja nuorta Konserttikeskuksen järjestämissä koulukonserteissa vuosien 2010–2017 aikana. Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat kuvanneet useita klassisen musiikin musiikkivideoita sekä toteuttaneet kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Vuonna 2015 julkaistun Soiva metsä -kirjan mukana oleva Makkosen ja Azezianin Sibelius -levy ylitti platinalevyrajan vuonna 2017. Vuonna 2019 julkaistun Lintu Sininen -kirjan mukana olevalla levyllä Makkonen ja Azezian tulkitsevat Jonne Valtosen säveltämän teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina.

YAMawards-kilpailun finaalin valittu Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on Makkosen ja Azezianin ideoima kokonaisuus, jossa yhdistyvät Sibeliuksen musiikki ja Yhdysvalloissa asuvan kuvaaja ja ohjaaja Aira Vehaskarin kuvaamat videot. Muotisuunnittelija Mert Otsamo on suunnitellut taiteilijoiden uniikit esiintymisasut, ja Suomen ainoa parfymööri Max Perttula on luonut konserttia varten tuoksun Ainolan puutarhan kukista. Sibeliuksen sävellykset on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertti vie yleisön Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan vangitsevan musiikin, tarinankerronnan, videoiden ja valojen keinoin. Konsertti tempaisee mukaansa Ainolan puutarhaan ja vaikuttaviin Pohjois-Karjalan maisemiin. Konsertissa on hyödynnetty multimediaa klassiselle musiikille ennen näkemättömällä tavalla. Makkonen ja Azezian soittavat myös kvartettina samaan aikaan valkokankaalle heijastettavien virtuaalihahmojensa kanssa.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertin maailman ensi-ilta toteutettiin Yhdysvalloissa New Orleansin legendaarisessa The Orpheum -teatterissa syyskuussa 2015. Konsertista on tehty DVD ja Blue-ray -taltioinnit Sellosalissa Espoossa tammikuussa 2016 Suomen ensi-illan yhteydessä. Makkonen ja Azezian ovat esittäneet multimediakonserttia yli sata kertaa eri puolilla maailmaa.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013, ja he ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla toteuttamiensa konserttikokonaisuuksien, musiikkivideoiden ja levyjen muodossa. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille ”Award of Excellence” -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa.

Jussi Makkonen aloitti sellonsoiton lehtorin ja Nazig Azezian pianonsoiton lehtorin virassa Joensuun konservatoriossa elokuussa 2020.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com