Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo – Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Julkaistu:

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo
– Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen joulutervehdys, joka henkii perinteistä joulun tunnelmaa ja maalaiskaupungin idylliä. Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja siellä järjestetään järjestään vuosittain suosittu Nurmeksen Joulumusiikki -tapahtuma.

Kauniilla Nurmeksen Joulumusiikki -videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Jussi Merikanto toimii Nurmeksen Joulumusiikin taiteellisena johtajana sekä  oopperalaulajana Suomen Kansallisoopperassa. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian konsertoivat kamarimusiikkikokoonpanollaan Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Video on kuvattu historiallisessa puu-Nurmeksessa, Nurmeksen 1800-luvulla valmistuneessa kirkossa sekä Jussi Makkosen kulttuurikodissa. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/A4vN-ygCvtQ

Tunnelmallisella videolla kuullaan Jean Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset, P.J. Hannikaisen Hiljaa, hiljaa, helkkyellen sekä Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset. Kaikki videon kappaleet liittyvät osaltaan Nurmekseen ja Pohjois-Karjalaan. P.J. Hannikainen syntyi ja vietti lapsuutensa Nurmeksessa. Heino Kaski syntyi puolestaan Pielisjärvellä ja oli seitsemän vuoden ikäinen, kun Aino ja Jean Sibelius saapuivat häämatkalle Pielisen Karjalaan. Sibeliusten joulunvietto alkoi videolla kuultavalla Sibeliuksen joululaululla On hanget korkeat nietokset.

Joululaulut on sovittanut videota varten Jussi-Matti Haavisto. Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen ja musiikin on äänittänyt Anders Pohjola. Videon on tuottanut ja tilannut Nurmeksen kaupunki.

Nurmes

Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja kaupunki onkin tilannut uusia jouluaiheisia sävellyksiä ja koregrafioita eri taiteilijoita.  Suosittua Nurmeksen Joulumusiikki –tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman käynnisti opetusneuvos Jouni Pirinen ja sen taiteellisena johtajana toimii ylläolevalla videolla esiintyvä bassobaritoni Jussi Merikanto.

Nurmeksen kaupungin tuottaman tapahtuman puitteissa on järjestetty kolme valtakunnallista joululaulujen sävellyskilpailua, minkä lisäksi tapahtuman aikana järjestetään julkisia yleisökonsertteja ja hoivakotivierailuja. Marraskuussa Bomban talolla esiintyivät Maria Ylipää & Ystävät. Tänä vuonna Nurmeksen Joulumusiikki esittää virtuaalisen musiikillisen joulukalenterin, jonka luukut avautuvat tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla.
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Nurmeksen Joulumusiikki on osa Nurmeksen kaupungin järjestämää kulttuuritoimintaa. Tapahtuman tavoitteensa on tarjota mahdollisuus uuden jouluisen musiikin syntymiseen ja esilletuloon. Joulumusiikin arvoja ovat saavutettavuus, tasa-arvo, moninaisuus sekä osallisuus. Joulumusiikissa on tilaa sekä perinteille että uusille ilmiöille. Nurmeksen Joulumusiikki tekee laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa ja luo uusia joulumusiikin muotoja taiteellisten kumppaneiden kanssa. Tapahtuma on tilannut uusia sävellyksiä ja koreografioita ja antanut paikallisille harrastajille uusia tilaisuuksia toiminnan kehittämiseen.

https://www.nurmes.fi/
https://www.nurmes.fi/nurmeksen-joulumusiikki
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
Kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen,puh 040-104 5150, marjo.sakkinen@nurmes.fi


Sibeliuksen Keravan vaihetta esitellään Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Lastu lainehilla -musiikkivideolla

Julkaistu:


Sibeliuksen Keravan vaihetta esitellään Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin Lastu lainehilla -musiikkivideolla

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

 

Jean Sibeliuksen Lastu lainehilla -musiikkivideo esittelee säveltäjän vähemmän tunnettua elämänvaihetta ja sävellystyön alkuaikaa. Sibelius sävelsi tunnettua pikkukappalettaan Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899-1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin musiikkivideo kuvattiin Keravalla viime lokakuussa ja se tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa kappaleen sanoitusta mukailevalla tarinalla. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR

Jean Sibelius halusi työskennellä maaseudun rauhassa ja muutti sen vuoksi Keravalle vuonna 1899 Mimmi Lundgrenin vuokraamaan huvilaan. Sibelius koki ympäristön inspiroivana, ja viimeisteli Lundgrenin talossa ensimmäisen sinfoniansa. Vuosina 1899–1902 hän asui perheineen Mattilan talossa. Talo näkyy tiedotteen kuvassa taustalla.

Kyseisenä aikana Sibeliukset matkustelivat paljon, mutta nauttivat myös maaseudun rauhasta, minkä seurauksen he alkoivat rakennuttaa Ainolaa Tuusulaan vuonna 1903. Keravan maisemista nautti myös muun muassa taidemaalari Akseli Gallen-Kallela, joka asui Keravalla talvella 1904.

Sibeliuksen tunnetuin Keravan-ajan sävellys on perimätiedon mukaan Mattilan talon aitassa syntynyt Finlandia, joka alun perin esiintyi orkesterille sävelletyssä sävelrunossa Suomi herää. Mattilan talossa Sibelius myös uusi ensimmäisen sinfoniansa ja viimeisteli toisen sinfonian sekä Tulen synty -sävellyksen. Sibelius sävelsi Keravalla asuessaan paljon rakastettuja yksinlauluja, kuten Svarta rosor ja Demanten på marssnön sekä joululaulun On hanget, korkeat nietokset.

Sibeliuksen Keravan vaihe oli poikkeuksellinen paitsi sävellystuotannon myös yksityiselämän kannalta. Jean ja Aino Sibeliuksen kolmas tytär, Kirsti, kuoli lavantautiin Mattilassa helmikuussa  1900 vain vähän yli vuoden ikäisenä. Pian Kirstin kuoleman jälkeen syntyi yksi Sibeliuksen harvoista sello-pianoteoksista, Malinconia Op. 20.

Lastu lainehilla  musiikkivideota on kuvattu Sibeliuksen ja Keravan historian kannalta merkittävissä paikoissa. Arvokas kulttuuriympäristö Mattilan taloineen ja aittoineen, Keravan kartanoineen ja kivisiltoineen sekä Sibeliuksen musiikista Mattilan talon läheisyydessä sijaitsevalla pellolla kuvattava materiaali muodostavat sillan Sibeliuksen ajan ja tämän päivän välille. Keravan vaiherikasta historiaa videolla edustaa muun muassa Olof Ottelinin suunnittelema Keravan Puusepäntehtaan Status-tuoli.

Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen, joka on myös äänittänyt sen musiikin. Video on toteutettu yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. Keravalla toteutettu videotuotanto on jatkumoa musiikkivideoille, jotka he ovat kuvanneet viime vuosina myös muun muassa Ainolassa sekä Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa. Videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatustyössä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Vuonna 2015 julkaistun Soiva metsä -kirjan yhteydessä julkaistu levy ylitti platinalevyrajan vuonna 2017. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musikkiikasvatustyöstä Suomen kouluissa.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Jussi Makkonen

Diplomisellisti, MuM

+358 50 586 2740

www.jussimakkonen.com

facebook.com/cellistjussimakkonen

youtube.com/cellistjussimakkonen

www.sibeliusinspiration.fi


SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KONSERTTI EHDOLLA MAAILMAN PARHAAKSI LASTEN- JA NUORTENKONSERTIKSI

Julkaistu:

TIEDOTE

21.9.2020

SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KONSERTTI EHDOLLA MAAILMAN PARHAAKSI LASTEN- JA NUORTENKONSERTIKSI
– Sibelius Inspiration -konsertin on ohjannut ja kuvannut Aira Vehaskari

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian, Credit Marko Haapalehto

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian, Credit Marko Haapalehto

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius Inspiration -konsertti on valittu kansainvälisen YAMawards -kilpailun (The Young Audiences Music Awards) finaaliin. Aira Vehaskari on kuvannut ja ohjannut konsertin sekä sitä varten kuvatut videot. Vuosittain järjestettävä YAMawards palkitsee innovatiivisia, luovia ja ammattimaisia konserttikokonaisuuksia, jotka inspiroivat ja innostavat nuorta yleisöä eri puolilla maailmaa. Kilpailun järjestää JM International (JMI), joka on maailman tunnetuin nuorille suunnattua musiikkia tukeva organisaatio.

Makkosen ja Azezianin Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on ehdolla Paras pienyhtye ja Yleisön suosikki -kategorioissa. Voittajien valinta tapahtuu palkintojenjakotilaisuudessa 20.10.2020 klo 20.00 Suomen aikaa. Tilaisuus striimataan suorana YAMawards -nettisivuilla ja Facebookissa.
https://www.facebook.com/youngaudiencesmusic
https://yamawards.org/

Paras pienyhtye -kategorian voittajan valitsee tuomaristo, mutta yleisö voi äänestää finalisteista suosikkiaan 20.10.2020 saakka YAMawards -nettisivuilla: www.yamawards.org
Aikaisempien vuosien voittajat ovat tulleet muun muassa Belgiasta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta ja Norjasta. Suomalaisista toteutuksista on aiemmin palkittu ainoastaan Suomen Kansallisoopperan vuonna 2017 toteuttama parhaan lapsille ja nuorille suunnatun oopperan kategoriassa kilpaillut Ihmepoika A -ooppera.

Jussin ja Nazigin seuraava konsertti järjestetään keskiviikkona:

Rajaton taide -festivaali
Pielisen Balladi -konsertti
ke 23.9.2020 klo 18.00
Joensuun konservatorio
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Liput 25 €, www.ticketmaster.fi
https://www.rajatontaide.fi/ohjelma2019.html

Lisätietoa

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. Taiteiljoiden koulukonsertit tavoittivat yli puoli miljoonaa lasta ja nuorta Konserttikeskuksen järjestämissä koulukonserteissa vuosien 2010–2017 aikana. Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat kuvanneet useita klassisen musiikin musiikkivideoita sekä toteuttaneet kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Vuonna 2015 julkaistun Soiva metsä -kirjan mukana oleva Makkosen ja Azezianin Sibelius -levy ylitti platinalevyrajan vuonna 2017. Vuonna 2019 julkaistun Lintu Sininen -kirjan mukana olevalla levyllä Makkonen ja Azezian tulkitsevat Jonne Valtosen säveltämän teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina.

YAMawards-kilpailun finaalin valittu Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on Makkosen ja Azezianin ideoima kokonaisuus, jossa yhdistyvät Sibeliuksen musiikki ja Yhdysvalloissa asuvan kuvaaja ja ohjaaja Aira Vehaskarin kuvaamat videot. Muotisuunnittelija Mert Otsamo on suunnitellut taiteilijoiden uniikit esiintymisasut, ja Suomen ainoa parfymööri Max Perttula on luonut konserttia varten tuoksun Ainolan puutarhan kukista. Sibeliuksen sävellykset on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertti vie yleisön Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan vangitsevan musiikin, tarinankerronnan, videoiden ja valojen keinoin. Konsertti tempaisee mukaansa Ainolan puutarhaan ja vaikuttaviin Pohjois-Karjalan maisemiin. Konsertissa on hyödynnetty multimediaa klassiselle musiikille ennen näkemättömällä tavalla. Makkonen ja Azezian soittavat myös kvartettina samaan aikaan valkokankaalle heijastettavien virtuaalihahmojensa kanssa.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertin maailman ensi-ilta toteutettiin Yhdysvalloissa New Orleansin legendaarisessa The Orpheum -teatterissa syyskuussa 2015. Konsertista on tehty DVD ja Blue-ray -taltioinnit Sellosalissa Espoossa tammikuussa 2016 Suomen ensi-illan yhteydessä. Makkonen ja Azezian ovat esittäneet multimediakonserttia yli sata kertaa eri puolilla maailmaa.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013, ja he ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla toteuttamiensa konserttikokonaisuuksien, musiikkivideoiden ja levyjen muodossa. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille ”Award of Excellence” -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa.

Jussi Makkonen aloitti sellonsoiton lehtorin ja Nazig Azezian pianonsoiton lehtorin virassa Joensuun konservatoriossa elokuussa 2020.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

 


SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KONSERTTI EHDOLLA MAAILMAN PARHAAKSI LASTEN- JA NUORTENKONSERTIKSI

Julkaistu:

– Sibelius Inspiration -konsertin on ohjannut ja kuvannut Aira Vehaskari

Jussi Makkonen & Nazig Azezian photo Marko Haapalehto

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit Marko Haapalehto

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius Inspiration -konsertti on valittu kansainvälisen YAMawards -kilpailun (The Young Audiences Music Awards) finaaliin. Aira Vehaskari on kuvannut ja ohjannut konsertin sekä sitä varten kuvatut videot. Vuosittain järjestettävä YAMawards palkitsee innovatiivisia, luovia ja ammattimaisia konserttikokonaisuuksia, jotka inspiroivat ja innostavat nuorta yleisöä eri puolilla maailmaa. Kilpailun järjestää JM International (JMI), joka on maailman tunnetuin nuorille suunnattua musiikkia tukeva organisaatio.

Makkosen ja Azezianin Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on ehdolla Paras pienyhtye ja Yleisön suosikki -kategorioissa. Voittajien valinta tapahtuu palkintojenjakotilaisuudessa 20.10.2020 klo 20.00 Suomen aikaa. Tilaisuus striimataan suorana YAMawards -nettisivuilla ja Facebookissa.
https://www.facebook.com/youngaudiencesmusic
https://yamawards.org/

Paras pienyhtye -kategorian voittajan valitsee tuomaristo, mutta yleisö voi äänestää finalisteista suosikkiaan 20.10.2020 saakka YAMawards -nettisivuilla: www.yamawards.org
Aikaisempien vuosien voittajat ovat tulleet muun muassa Belgiasta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta ja Norjasta. Suomalaisista toteutuksista on aiemmin palkittu ainoastaan Suomen Kansallisoopperan vuonna 2017 toteuttama parhaan lapsille ja nuorille suunnatun oopperan kategoriassa kilpaillut Ihmepoika A -ooppera.

Jussin ja Nazigin seuraava konsertti järjestetään keskiviikkona:

Rajaton taide -festivaali
Pielisen Balladi -konsertti
ke 23.9.2020 klo 18.00
Joensuun konservatorio
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Liput 25 €, www.ticketmaster.fi
https://www.rajatontaide.fi/ohjelma2019.html

Lisätietoa

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. Taiteiljoiden koulukonsertit tavoittivat yli puoli miljoonaa lasta ja nuorta Konserttikeskuksen järjestämissä koulukonserteissa vuosien 2010–2017 aikana. Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat kuvanneet useita klassisen musiikin musiikkivideoita sekä toteuttaneet kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Vuonna 2015 julkaistun Soiva metsä -kirjan mukana oleva Makkosen ja Azezianin Sibelius -levy ylitti platinalevyrajan vuonna 2017. Vuonna 2019 julkaistun Lintu Sininen -kirjan mukana olevalla levyllä Makkonen ja Azezian tulkitsevat Jonne Valtosen säveltämän teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina.

YAMawards-kilpailun finaalin valittu Sibelius Inspiration -multimediakonsertti on Makkosen ja Azezianin ideoima kokonaisuus, jossa yhdistyvät Sibeliuksen musiikki ja Yhdysvalloissa asuvan kuvaaja ja ohjaaja Aira Vehaskarin kuvaamat videot. Muotisuunnittelija Mert Otsamo on suunnitellut taiteilijoiden uniikit esiintymisasut, ja Suomen ainoa parfymööri Max Perttula on luonut konserttia varten tuoksun Ainolan puutarhan kukista. Sibeliuksen sävellykset on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertti vie yleisön Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan vangitsevan musiikin, tarinankerronnan, videoiden ja valojen keinoin. Konsertti tempaisee mukaansa Ainolan puutarhaan ja vaikuttaviin Pohjois-Karjalan maisemiin. Konsertissa on hyödynnetty multimediaa klassiselle musiikille ennen näkemättömällä tavalla. Makkonen ja Azezian soittavat myös kvartettina samaan aikaan valkokankaalle heijastettavien virtuaalihahmojensa kanssa.

Sibelius Inspiration -multimediakonsertin maailman ensi-ilta toteutettiin Yhdysvalloissa New Orleansin legendaarisessa The Orpheum -teatterissa syyskuussa 2015. Konsertista on tehty DVD ja Blue-ray -taltioinnit Sellosalissa Espoossa tammikuussa 2016 Suomen ensi-illan yhteydessä. Makkonen ja Azezian ovat esittäneet multimediakonserttia yli sata kertaa eri puolilla maailmaa.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013, ja he ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla toteuttamiensa konserttikokonaisuuksien, musiikkivideoiden ja levyjen muodossa. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille ”Award of Excellence” -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa.

Jussi Makkonen aloitti sellonsoiton lehtorin ja Nazig Azezian pianonsoiton lehtorin virassa Joensuun konservatoriossa elokuussa 2020.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


Sellisti Jussi Makkonen aloittaa Joensuun konservatorion sellonsoiton lehtorina elokuussa 2020

Julkaistu:

Sellisti Jussi Makkonen aloittaa Joensuun konservatorion sellonsoiton lehtorina elokuussa 2020

Tiedote 28.7.2020

 

Jussi Makkonen pitämässä mestarikurssia 2           Jussi Makkonen pitämässä sellonsoiton mestarikurssia Western Washington University -yliopistossa Yhdysvalloissa.

 

Sellisti Jussi Makkonen on valittu Joensuun konservatorion sellonsoiton lehtorin virkaan elokuun 2020 alusta alkaen. Jussi Makkoselle pedagoginen työ on ollut sydämen asia jo opiskeluajoista lähtien. Makkonen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005, ja suoritti opintojensa ohessa erilliset pedagogiset opinnot Helsingin yliopistoon. Makkonen tutki myös Sibelius-Akatemian opiskelijoiden käsityksiä hyvästä soitonopetuksesta Helsingin yliopistolle tekemässään proseminaarityössä.

Makkonen on toiminut päätoimisena sellonsoiton opettajana Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa vuosina 2004–2014. Ammattiopiskelijoille Makkonen on viime vuosina luennoinut ja pitänyt mestarikursseja yliopistoissa Yhdysvalloissa, mm. Western Washington University, The University of Arizona, University of Washington, California State University Channel Islands ja Arizona State University sekä Ruotsissa Umeå University –yliopistossa.

Vuodesta 2007 alkaen Makkonen on tutustuttanut lapsia ja nuoria klassiseen musiikkiin konsertoimalla kouluissa ja kannustaen heitä aloittamaan soittoharrastuksen. Viime vuosina Makkonen on konsertoinut yli 2000 koulussa yli puolelle miljoonalle koululaiselle Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2019 Jussi Makkonen vastaanotti pianisti Nazig Azezianin kanssa Konserttikeskuksen Inkku-palkinnon merkittävästä taidekasvatustyöstään Suomen kouluissa.


JUSSI MAKKOSEN JA NAZIG AZEZIANIN RUUNAAN KOSKILLA KUVATUN PANKAKOSKI-VIDEON NÄET TÄÄLTÄ

Julkaistu:

TIEDOTE
25.06.2020

JUSSI MAKKOSEN JA NAZIG AZEZIANIN RUUNAAN KOSKILLA KUVATUN PANKAKOSKI-VIDEON NÄET TÄÄLTÄ

Jussi ja Nazig ruunaan kosket
Jussi Makkonen ja Nazig Azezian. Credit: Pekka Ovaskainen

 

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian kuvasivat kesäkuun alussa musiikkivideon kuuluisilla Ruunaan koskilla Lieksassa. He esittävät Pankankoski-musiikkivideolla Heino Kasken samannimisen kappaleen, joka juhlistaa Pielisjärvellä 135 vuotta sitten syntyneen Heino Kasken elämäntyötä. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8

Pankakoski eli Kaatrakoski on yksi kolmesta Kalevalassa mainitusta koskesta ja osa Ruunaan koskien sarjaa. Neitikoski on kansainvälisestikin suosittu melojien pysähdyspaikka. Videolla yhdistyvät luonto ja musiikki ainutlaatuisella tavalla. Videolla Nazig Azezian soittaa flyygeliä Neitikosken rantatörmällä ja Jussi selloa Haapavitjan rantakivillä.

Videotuotannosta on vastannut Pekka Varonen ja kappaleen on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen. Videon tuotantoa ovat tukeneet Lieksan kaupunki, Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on musiikkivideoon sekä sen tiimoilta tehtyyn yhteistyöhän erittäin tyytyväinen: ”Tapa, millä Jussi ja Nazig tarinallistavat alueen historiaa musiikin avulla on ihailtava. Videossa tulee hienosti esille Ruunaan alueen monipuolisuus sekä ainutlaatuisuus koko maailmassa.”

Jussi Makkosen kulttuurikodin suositut konsertit jatkuvat ja ne toteutetaan tänä kesänä live stream -lähetyksinä.

Jussi Makkosesta

Jussi Makkonen on konsertoinut viime vuosina ahkerasti ulkomailla, minkä lisäksi hän on jatkanut tunnettuja ja suosittuja koulu- ja päiväkotikonserttejaan eri puolilla Suomea. Lisäksi hän on järjestänyt syksyn ja talven aikana ennen koronaa Nurmeksessa kulttuurikodissaan konsertteja, jotka kaikki ovat olleet loppuunmyytyjä. Oheisella videolla Jussi esiintyy kulttuurikodissaan, jossa hänen vieraanaan on nähty mm. kansanmuusikko Sari Kaasinen ja baritoni Jorma Hynninen.

Suositun Karjalan kunnailla -kansansävelmän tulkinnalla Jussi kunnioittaa kotiseutuaan Pohjois-Karjalaa sekä kansanmusiikkia, jota hän on tuonut mukaan konsertteihinsa vuosien varrella yhteistyössä eri taiteilijoiden kanssa. Karjalan kunnailla -kappaleen on sovittanut Matti Makkonen ja videon on kuvannut Pekka Varonen.

https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

Jussi Makkosesta ja Nazig Azezianista

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian vastaanottivat yhdysvaltalaisen Finlandia Foundation National -järjestön  Award of Excellence -palkinnon lokakuussa 2019. Kyseessä on Yhdysvalloissa toimivan, suuren amerikansuomalaisen järjestön jakama palkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa muulle kuin yhdysvaltalaiselle toimijalle. Finlandia Foundation Nationalin 18-jäseninen johtokunta matkusti Helsinkiin ja luovutti palkinnon Makkoselle ja Azezianille Helsingin kaupungintalolla. Palkinto myönnettiin heille heidän ansioistaan suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Finlandia Foundation National (FFN) on suurin amerikansuomalaisten järjestö Yhdysvalloissa, jolla on 58 paikallisyhdistystä 25 osavaltiossa ja Washington DC:ssä. Järjestö on merkittävin yksityinen suomalaisen ja amerikansuomalaisen kulttuurin tukija Yhdysvalloissa.

Jussille ja Nazigille myönnettiin maaliskuussa 2019 Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinto heidän ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta.

Jussi ja Nazig ovat konsertoineet ja luennoineet USA:ssa useasti, viimeksi viime vuoden maaliskuussa ja marraskuussa, jolloin he myös esiintyivät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat ja konsertoivat California State University Channel Islands -yliopistossa ja Arizona State University -yliopistossa Phoenixissa. Jussi Makkosen ja Finlandia Foundationin yhteistyö alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2009 ja Makkonen ja Azezian ovat esittäneet yhdessä kymmeniä Finlandia Foundationin tukemia konsertteja Yhdysvalloissa vuodesta 2017 lähtien.

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat viime vuonna Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013 ja vuodesta 2007 alkaen Makkonen on esiintynyt noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Jussi Makkonen

Diplomisellisti, MuM

+358 50 586 2740

www.jussimakkonen.com

facebook.com/cellistjussimakkonen

youtube.com/cellistjussimakkonen

www.sibeliusinspiration.fi


SELLISTI JUSSI MAKKOSELLA KAMARIMUSIIKKIKONSERTTISARJA KULTTUURIKODISSA NURMEKSESSA

Julkaistu:

 

Jussi kamarimusiikkisarja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit: Pekka Varonen

 

Sellisti Jussi Makkonen on konsertoinut viime vuodet ahkerasti ulkomailla, minkä lisäksi hän on jatkanut tunnettuja ja suosittuja koulu- ja päiväkotikonserttejaan eri puolilla Suomea. Lisäksi Makkonen on järjestänyt viime kuukausien aikana Nurmeksessa konsertteja kulttuurikodissaan, jotka kaikki ovat olleet loppuunmyytyjä. Suosittu konserttisarja saa jatkoa ensi kevätkaudella, joka toteutetaan yhteistyössä Nurmeksen kulttuuripalveluiden kanssa.

Tähän mennessä järjestetyissä kulttuurikotikonserteissa on kuultu Oskar Merikannon musiikkia, jolloin vierailevana taiteilijana esiintyi baritoni Jussi Merikanto, Sibeliusta ja runonlaulua, jolloin vieraana esiintyi Sari Kaasinen sekä armenialaistan säveltäjien musiikkia, jolloin vierailijoina esiintyivät pianisti Nazig Azeizian ja viulisti Liisa Makkonen. Konsertteihin on tullut bussiryhmiä Turusta, Siilinjärveltä, Tuupovaarasta Jyväskylästä ja Joensuusta.

Tänä syksynä järjestetään vielä kolme konserttia. 9.11. järjestettävän konsertin teema on Salonkimusiikin helmiä, jolloin Jussi Makkosen kanssa esiintyy pianisti Henrik Nissinen. Lisäksi ohjelmassa on kaksi joulukonserttia. 30.11. Jussin kanssa esiintyvät sopraano Sanna Iljin, pianisti Aleksei Zaitsev sekä Riitta Tiensuu, lausunta ja 21.12. Jussi esiintyy sisarustensa kanssa. Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Makkosen sisarukset esiintyvät jälleen jouluna yhdessä ja herättävät henkiin perhekonsertin tradition.

Kevätkaudella konserttien teema on niin ikään monipuolinen. Tammikuun konsertin teemana on Vuodenajat. Tšaikovskin säveltämän teoksen esittää sellotrio, jonka muodostavat Jussi Makkonen, Seeli Toivio ja Matti Makkonen. Helmikuun konsertissa esiintyy legendaarinen oopperalaulaja, baritoni Jorma Hynninen.

Maaliskuun konsertissa kuullaan pielisjärveläisten säveltäjien, Kasken ja Hannikaisen musiikkia. Konsertissa esiintyvät sisarukset, huilisti Nairi Azezian ja pianisti Nazig Azezian. Huhtikuun konsertissa vierailee Helsingin kaupunginorkesterin harpun äänenjohtajana työskentelevä Anni Kuusimäki sekä nurmeslainen runoilija Tuula Turunen. Toukokuun konsertin teemana on argentiinalaiset tangot ja suomalaiset valssit. Muun muassa mukaansa tempaavia Astor Piazzolan tangoja esittävät sellisti Jussi Makkonen yhdessä pianisti Nazig Azezianin kanssa.

SYKSYN 2019 KONSERTIT

Salonkimusiikin helmiä
La 9.11.2019 klo 14 loppuunmyyty ja 18
Jussi Makkonen, sello
Henrik Nissinen, piano

Nurmeksen Joulumusiikin konsertti
La 30.11.2019 klo 16
Sanna Iljin, sopraano
Riitta Tiensuu, lausunta
Jussi Makkonen, sello
Aleksei Zaitsev, piano

Joulukonsertti, loppuunmyyty
La 21.12.2019 klo 18
Jussi Makkonen sisaruksineen
Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Makkosen sisarukset esiintyvät jälleen jouluna yhdessä ja herättävät henkiin tradition, joka syntyi Lieksassa kolmenatoista peräkkäisenä jouluna 1980-1990 -luvuilla.

KEVÄÄN 2020 KONSERTTISARJA

Vuodenajat
La 11.1.2020 klo 18
Jussi Makkonen, sello
Seeli Toivio, sello
Matti Makkonen, sello

Legendan seurassa
La 1.2.2020 klo 14 ja 18
Jorma Hynninen, baritoni
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano

Pielisen Balladi – Hannikaisen ja Kasken matkassa
La 7.3.2020 klo 18
Nairi Azezian, huilu
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano

Runon ja musiikin ilta
La 25.4.2020 klo 18
Tuula Turunen, runot & lausunta
Jussi Makkonen, sello
Anni Kuusimäki, harppu

Argentiinalaiset tangot & suomalaiset valssit
16.5.2020 klo 18
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano

Osoite:
Tiiliniementie 3, 75530 Nurmes
Liput 25 €, sis. tarjoilun
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupasta www.store.charmi.eu
Koneva Nurmes (Porokylänkatu 18, 75530 Nurmes)
Koneva Lieksa (Pielisentie 16, 81700 Lieksa)

Järjestää: Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut

Jussi Makkosesta ja Nazig Azezianista

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian vastaanottivat yhdysvaltalaisen Finlandia Foundation National -järjestön  Award of Excellence -palkinnon lokakuussa 2019. Kyseessä on Yhdysvalloissa toimivan, suuren amerikansuomalaisen järjestön jakama palkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa muulle kuin yhdysvaltalaiselle toimijalle. Finlandia Foundation Nationalin 18-jäseninen johtokunta matkusti Helsinkiin ja luovutti palkinnon Makkoselle ja Azezianille Helsingin kaupungintalolla. Palkinto myönnettiin heille heidän ansioistaan suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Finlandia Foundation National (FFN) on suurin amerikansuomalaisten järjestö Yhdysvalloissa, jolla on 58 paikallisyhdistystä 25 osavaltiossa ja Washington DC:ssä. Se on merkittävin yksityinen suomalaisen ja amerikansuomalaisen kulttuurin tukija Yhdysvalloissa.

Jussille ja Nazigille myönnettiin tämän vuoden maaliskuussa Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinto heidän ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta.

Jussi ja Nazig ovat konsertoineet ja luennoineet USA:ssa useasti, viimeksi tämän vuoden maaliskuussa, jolloin he myös esiintyivät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat ja konsertoivat California State University Channel Islands -yliopistossa. Jussi Makkosen ja Finlandia Foundationin yhteistyö alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2009 ja Makkonen ja Azezian ovat esittäneet yhdessä kymmeniä Finlandia Foundationin tukemia konsertteja Yhdysvalloissa vuodesta 2017 lähtien.

Marraskuussa 2019 Makkonen ja Azezian konsertoivat Arizona State University -yliopistossa Phoenixissa.

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat alkuvuonna Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013 ja vuodesta 2007 alkaen Makkonen on esiintynyt noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle.

www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
https://www.facebook.com/nurmeksenkulttuuripalvelut/

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


SELLISTI JUSSI MAKKOSELLE JA PIANISTI NAZIG AZEZIANILLE MERKITTÄVÄ AMERIKKALAINEN KULTTUURIPALKINTO

Julkaistu:

Jussi ja Nazig
SELLISTI JUSSI MAKKOSELLE JA PIANISTI NAZIG AZEZIANILLE MERKITTÄVÄ AMERIKKALAINEN KULTTUURIPALKINTO

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian vastaanottivat yhdysvaltalaisen Finlandia Foundation National -järjestön  Award of Excellence -palkinnon eilen. Kyseessä on Yhdysvalloissa toimivan, suuren amerikansuomalaisen järjestön jakama palkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa muulle kuin yhdysvaltalaiselle toimijalle. Finlandia Foundation Nationalin 18-jäseninen johtokunta matkusti Helsinkiin ja luovutti palkinnon Makkoselle ja Azezianille Helsingin kaupungintalolla. Palkinto myönnettiin heille heidän ansioistaan suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Finlandia Foundation National (FFN) on suurin amerikansuomalaisten järjestö Yhdysvalloissa, jolla on 58 paikallisyhdistystä 25 osavaltiossa ja Washington DC:ssä. Se on merkittävin yksityinen suomalaisen ja amerikansuomalaisen kulttuurin tukija Yhdysvalloissa.

Järjestö perustettiin Pasadenassa, Kaliforniassa vuonna 1953. Sen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa  suomalaisten, amerikansuomalaisten sekä muiden sellaisten tahojen välistä ystävyyttä, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisista kulttuurista ja perinteistä. Järjestön ensimmäinen suojelija oli Jean Sibelius ja nykyinen suojelija on kapellimestari-säveltäjä Esa-Pekka Salonen.  Aiemmin Award of Excellence -palkinnon on saanut mm. arvostettu sinfoniaorkesteri Seattle Symphony.

Jussille ja Nazigille myönnettiin tämän vuoden maaliskuussa Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinto heidän ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta.

Jussi Makkosesta ja Nazig Azezianista

Jussi ja Nazig ovat konsertoineet ja luennoineet USA:ssa useasti, viimeksi tämän vuoden maaliskuussa, jolloin he myös esiintyivät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat ja konsertoivat California State University Channel Islands -yliopistossa. Jussi Makkosen ja Finlandia Foundationin yhteistyö alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2009 ja Makkonen ja Azezian ovat esittäneet yhdessä kymmeniä Finlandia Foundationin tukemia konsertteja Yhdysvalloissa vuodesta 2017 lähtien.

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat alkuvuonna Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian ovat esiintyneet noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle viime vuosien aikana.

www.finlandiafoundation.org
www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.lastenklasari.fi
www.lastenkeskus.fi
www.konserttikeskus.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com


SELLISTI JUSSI MAKKOSELLE JA PIANISTI NAZIG AZEZIANILLE KONSERTTIKESKUKSEN INKKU-PALKINTO – Jussi ja Nazig konsertoivat ja luennoivat Amerikassa 24.3. – 5.4.2019

Julkaistu:

Jussi ja Nazig Hotelli Kämpissä. Credit: Joel Kangas

Jussi ja Nazig Hotelli Kämpissä. Credit: Joel Kangas

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat vastaanottaneet Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinnon ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Konserttikeskuksen myöntämä palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta. Palkinto annettiin heille Jyväskylässä eilen 20.3.2019.

Konserttikeskuksen hallitus perusteli päätöstään seuraavasti: ”Se, miten he ovat soittaneet Sibeliusta yli puolelle miljoonalle suomalaislapselle ja toimineet klassisen musiikin lähettiläinä kouluissa ja päiväkodeissa on itsessään merkittävä kulttuuriteko. Taiteilijoina he ovat ainutlaatuinen kaksikko, joka kohtelee pieniäkin kuulijoitaan aina kuin vertaisiaan. Heidän toteuttamansa sisällöt ovat kunnianhimoisia, laadukkaita sekä erinomaisella tyylitajulla ja vuorovaikutustaidoilla toteutettuja.”

Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus. Palkinto on myönnetty aiemmin kahdesti.

Jussi ja Nazig ovat lähdössä konsertoimaan ja luennoimaan USA:han, jossa heidän ensimmäinen esiintymisensä on tulevana sunnuntaina. Konserttien lisäksi he esiintyvät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat California State University Channel Islands -yliopistossa.

Esiintymiset Amerikassa 24.3. – 5.4.2019

Su 24.3.2019 klo 15.00 Sibelius Inspiration –konsertti
Fallbrook Public Library, 124 S. Mission Road, Fallbrook, California
Järjestää: Fallbrook Music Society

Ma 25.3.2019 Sibelius –koulukonsertit Falbrookissa:
klo 9.10 ja klo 10.15 Potter Junior High School, 1743 Reche Road, Fallbrook, California
Järjestää: Fallbrook Music Society

La 30.3.2019 klo 18.00 Suomalaisiä sävelhelmiä –konsertti ja illallinen
Hall of Nations, Balboa Park, 2294 Pan American Plaza, San Diego, California
Järjestää: Finlandia Foundation National

Ti 2.4.2019 esiintyminen kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa
11900 West Olympic Blvd, suite 580 Los Angeles, California
Järjestää: Suomen Los Angelesin pääkonsulaatti

Ke 3.4.2019 luennot ja konsertit California State University Channel Islands –yliopistossa,
1 University Drive Camarillo, California:
klo 12 PAMU 161 Music Fundamentals
klo 15 PAMU 261 Theory1, PAMU 361 Advanced Music Theory and Analysis
Järjestää: California State University Channel Islands

To 4.4.2019 luennot ja konsertit California State University Channel Islands –yliopistossa:
klo 9 PAMU 385 Audio Design and Recording
klo 12 PAMU 337 Music in History; Sibelius Concert
Järjestää: California State University Channel Islands

Pe 5.4.2019 klo 13.20 Sibelius -koulukonsertti, Rio School District
Järjestää: California State University Channel Islands

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat juuri Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian ovat esiintyneet noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle viime vuosien aikana.

www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.lastenklasari.fi
www.lastenkeskus.fi
www.konserttikeskus.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com