Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa Ranskalainen ilta lauantaina 17.4.2021 – Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

14.4.2021
Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa Ranskalainen ilta lauantaina 17.4.2021
– Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Pekka Varonen

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Pekka Varonen

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa heittäydytään huhtikuussa ranskalaisiin tunnelmiin. Jussin ja pianisti Nazig Azezianin kuukausittain järjestettävä kamarikonsertti vie kuulijat tällä kertaa Pariisin ja ranskalaisen maaseudun tunnelmiin. Jussi ja Nazig soittavat konsertissa muun muassa Claude Debussyn, Camille Saint-Saënsin, Gabriel Faurén ja Jules Massenet’n pikkukappaleita. Konsertti järjestetään lauantaina 17.4. kello 18.00 kaksisuuntaisena live stream -lähetyksenä.

Konsertissa on tällä kertaa mukana etäyleisöä Ranskasta virtuaalivierailun muodossa, joka tehdään Ranskan maaseudulle Drômen departementin pääkaupunkiin Valenceen. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometria Lyonin eteläpuolella Rhône-joen varrella ja siitä puhutaankin usein porttina Etelä-Ranskaan. Ranskassa on Euroopan suurin armenialaisten yhteisö ja tervehdyksen konserttiin tuovatkin siellä asuvat pianisti Nazig Azezianin sukulaiset.

Ohesta näet konsertin esittelyvideon:
https://www.youtube.com/watch?v=vHrMek8ZuRM

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikille konserttilipun ostaneille lähetetään konsertin jälkeen sähköpostiin videolinkki tapahtumaan, jossa taiteilijat viettävät konsertin jälkeen iltaa ranskalaisten herkkujen äärellä ja kertovat muistojaan vierailuista Ranskaan sekä konserttimatkoista Pariisiin.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/126/live-stream-kulttuurikodista-ranskalainen-ilta-la-1742021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Konserteissa on ollut mukana myös vierailijoita, kuten baritoni Jorma Hynninen, kansanmuusikko Sari Kaasinen sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joka oli videoyhteyden välityksellä mukana keskustelemassa musiikkikasvatuksen merkityksestä lapsille.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: