Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen äitienpäiväkonsertissa sunnuntaina 9.5.2021

Tiedote
5.5.2021

Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen äitienpäiväkonsertissa sunnuntaina 9.5.2021

Seela Sella. Credit: Sanna Breilin

Seela Sella. Credit: Sanna Breilin

Näyttelijä Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin äitienpäiväkonsertissa tulevana sunnuntaina 9.5. kello 14.00. Seela Sella tuo striimatussa konsertissa tervehdyksensä runojen muodossa kaikille äideille, niin lähellä kuin kaukanakin. Konsertti on omistettu sekä suomalaisille että ulkosuomalaisille äideille, jotka eivät pääse juhlistamaan äitienpäivää lastensa kanssa.

Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tulkitsevat äitienpäiväteemaan sopivia, yleisön toivomia kappaleita, kuten Jean Sibeliuksen Var det en dröm? ja Edward Elgarin Salut d’amour. He ovat esittäneet Sibeliuksen kappaleita vuosien varrella sadoille tuhansille kuulijoille. Seela Sella on puolestaan tehnyt pitkän uran kuudella vuosikymmenellä ja yksi hänen rakastetuista rooleistaan on Ainon rooli Timo Koivusalon elokuvasssa Sibelius.

Jussi Makkonen iloitsee Seela Sellan osallisuudesta konserttiin: ”Olemme hyvin otettuja saadessamme konserttin Seela Sellan kaltaisen valovoimaisen näyttelijän ja vaikuttavan uran luoneen taiteilijan. Hän on valinnut lausuttavakseen runoja, jotka puhuttelevat eri-ikäisiä kuulijoita ja tekee näin konsertistamme voimakkaan sukupolvien välisen kokemuksen.”

Ohesta näet konsertin esittelyvideon:
https://www.youtube.com/watch?v=QB5wP-_fpEw

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin konserttistriimauksen toteutusta voi tukea 
ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikki konserttilipun ostaneet saavat sähköpostiinsa linkit ennen julkaisemattomaan videomateriaaliin. Videolla Jussi keskustelee äidistään perheen kodinhoitajana toimineen Tyyne Savinaisen kanssa. Jussi menetti äitinsä sairaskohtaukseen vajaan vuoden ikäisenä. Toisella videolla Nazig keskustelee Joensuun mumminsa kanssa Pielisellä kuvatun Sibeliuksen Impromptu-musiikkivideon kuvauksissa, jossa Nazigilla on käytössä mumminsa hääpuku vuodelta 1944.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/127/aitienpaivakonsertti–striimaus-952021-klo-14-kulttuurikodista

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Konserteissa on ollut mukana myös vierailijoita, kuten baritoni Jorma Hynninen, kansanmuusikko Sari Kaasinen sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joka oli videoyhteyden välityksellä mukana keskustelemassa musiikkikasvatuksen merkityksestä lapsille.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: