Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertti nähdään striimikonserttina juhannusaattona 25.6. kello 14.00

Tiedote
24.6.2021

 

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertti nähdään striimikonserttina juhannusaattona 25.6. kello 14.00

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian 4

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin juhannuskonsertissa soitetaan tänä vuonna ulkotiloissa Makkosen kulttuurikodin järvi- ja vaaramaisemassa Pielisen Karjalassa. Jussi tulkitsee pianisti Nazig Azezianin kanssa Ilmari Hannikaisen kappaleen Ilta, op. 4/3  sekä Heino Kasken kappaleet Pankakoski, op. 48/1 ja Yö meren rannalla, op. 34/1. Konsertin aikana päästään myös ihailemaan kulttuurikodin juhannuskokkoa. Juhannuskokossa poltetaan käyttökelvottomia soittimia, jotka on pelastettu kaatopaikalle lähtevästä kuljetuksesta.

Säveltäjä Ilmari Hannikaisen isä, säveltäjä P. J. Hannikainen oli lähtöisin Nurmeksesta Lehtovaaran tilalta, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jussi Makkosen kulttuurikodista. Heino Kaski oli lähtöisin Makkosen lapsuusmaisemista Pielisjärveltä, Lieksasta. Konsertissa kuultava Pankakoski on Heino Kasken tunnetuimpia pianosävellyksiä. Lieksassa sijaitseva Pankakoski on yksi kolmesta Kalevalassa mainitusta koskesta, joka on kalevalaiselta nimeltään Kaatrakoski.

Konsertin esittelyvideon voi katsoa täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=83EXynqO_No

Konserttilähetys alkaa juhannusaattona pe 25.6.2021 klo 14.00. Konsertin voi katsoa myös jälkikäteen.

Konserttia voi seurata oheisten sivujen kautta:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta sen toteutusta voi myös halutessaan tukea ostamalla 9,90 euroa maksavan konserttilipun: https://store.charmi.eu/product/128/juhannuskonsertti–striimaus-pe-2562021-klo-14

Kaikille konserttilipun ostaneille lähetetään konsertin jälkeen sähköpostiin videolinkki ekstramateriaaliin.

Konsertin järjestävät Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut. Konsertin striimauksen kuvauksesta ja äänityksestä vastaa Pekka Varonen.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat konsertoineet tänä vuonna kerran kuukaudessa Jussi Makkosen kulttuurikodista Nurmeksesta striimatuissa konserteissa. Makkosen kulttuurikodin striimatuilla konserteilla on ollut viimeisen vuoden aikana yli 100 000 katsojaa eri puolilla maailmaa. Konserteissa ovat vierailleet kevään 2021 aikana etäyhteydellä mm. presidentti Tarja Halonen, näyttelijä Seela Sella, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sekä Suomen Ranskan suurlähettiläs Teemu Tanner. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa tänä vuonna.

Tulevia konsertteja:

Monola-seura ry järjestää kolmen kesäkonsertin sarjan Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa 8.-10.7.2021.

To 8.7.2021 klo 18 voimansa yhdistävät sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian sekä heidän oppilaansa Joensuun konservatoriosta. Aitan pihapiirissä järjestettävässä konsertissa kuullaan rakastettuja sävellyksiä Suomessa ja ulkomailla Sibeliuksen musiikkia tunnetuksi tekevien taiteilijoiden sekä nuorten lupauksien tulkitsemina.

Pe 9.7.2021 klo 18 suomalaisen musiikin parissa taituroi mm. Vaasan kaupunginorkesterissakin konserttimestarina toiminut viulisti Liisa Makkonen. Aitan  pihapiirissä järjestettävässä konsertissa kuullaan muun muassa osa pielisjärveläisen säveltäjä Heino Kasken julkaisemattomasta viulusonaatista sekä Liisan taidokasta, hetken tunnelmasta syntyvää improvisointia.

La 10.7.2021 klo 16 soitettava konsertti on omistettu Aino Sibeliukselle, jonka 150-vuotissyntymäpäivää juhlitaan 10.8.2021. Monolan aitan pihapiirissä kuullaan muun muassa  Tuomas Kantelisen sellisti Jussi Makkoselle ja pianisti Nazig Azezianille säveltämän teoksen maailmankantaesitys. Kantelinen on kansainvälisesti menestynein suomalainen elokuvasäveltäjä, joka on säveltänyt esimerkiksi Kansallisoopperassa esitetyn Lumikuningatar-baletin musiikin.

Liput konsertteihin 15 € paikan päältä ja ennakkoon:
www.store.charmi.eu

Monolan aitan piha-alueella, ulkotiloissa, konsertit on mahdollista toteuttaa terveysturvallisesti, ottaen huomioon koronaa koskevat viranomaismääräykset.

Jean ja Aino Sibelius viettivät kuherruskuukautensa Lieksassa, Surpeenvaaran kylällä Pielisen rannalla sijaitsevassa Monolan aitassa kesällä 1892. Monola-seura ry kunnosti aitan Leader -hankkeena vuosina 2016-2017 kulttuuri- ja matkailukohteeksi. Monolan aitta on noussut kiinnostavaksi kulttuurikohteeksi, jossa on vieraillut matkailijoita eri puolilta maailmaa.

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: