SELLISTI JUSSI MAKKOSEN, PIANISTI NAZIG AZEZIANIN JA KUVITTAJA KATRI KIRKKOPELLON LINTU SININEN -SATUKIRJA JULKAISTAAN 28.2.2019

– Kirjan julkistamistilaisuus keskustakirjasto Oodissa 28.2.2019
– Jussi Makkosella 40-vuotisjuhlakonsertti Lieksassa 23.2.2019 –
   konsertti myös Kangasniemellä 24.2.2019

LintuSininentekijät2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vas. Jonne Valtonen, Nazig Azezian, Katri Kirkkopelto ja Jussi Makkonen.

 

Sellisti Jussi Makkosen, pianisti Nazig Azezianin ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopellon Lintu Sininen -satukirja ja siihen liittyvä levy julkaistaan Kalevalan päivänä 28.2.2019. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen ja sen on kuvittanut ja uudelleenkertonut Katri Kirkkopelto. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on Zacharias Topeliuksen näytelmään pohjautuva lumoava ja humoristinen tarina uskollisuudesta, oikeudenmukaisuudesta, rakkaudesta ja rohkeudesta. Kuvittaja ja kirjailija Katri Kirkkopelto on uudelleen kertonut vanhan sadun prinssistä, joka taiotaan siniseksi linnuksi.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian ovat tilanneet säveltäjä Jonne Valtoselta tarinaan liittyvän sävellyksen pianolle, sellolle ja orkesterille. Valtosen musiikissa kuuluvat vahvatahtoisen Florinnan kaihoisa laulu, ilkeän äitipuolen välinpitämättömyys ja taikurien tulinen taistelu. Valtosen omaleimainen sävelkieli on helposti lähestyttävää ja se puhuttelee eri-ikäisiä kuulijoita ja heijastaa vahvasti tekstin eri tunnelmia. Valtonen kuvailee sävellystään seuraavasti: ”Lintu Sininen alkoi soida jo ensimmäisellä lukukerralla. Tarinan henkilöiden kontrastoivat karaktäärit ja maagiset elementit huhuilivat päästä taas lihaksi, jälkeen uudessa muodossa.”

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodissa seuraavasti
Torstaina 28.2.
Kello 14.00
Ohjelma
Tekijöiden esittelyt
Taiteilijat esittelevät Lintu Sininen -teosta
Haastattelut
Paikalla ovat Katri Kirkkopelto, Jonne Valtonen, Jussi Makkonen ja Nazig Azezian
Kello 16.00 alkaen
Yleisölle avoin kirjan julkistustilaisuus

Lintu Sininen
 on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Lintu Sininen -lastenkulttuuriprojekti jatkaa tekijöiden pyrkimystä tuoda kuvaa, tarinaa ja musiikkia yhdistäviä taide-elämyksiä lapsikuulijoille.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian konsertoivat ensi viikolla Lieksassa ja Kangasniemellä ja esittävät Lintu Sininen -levyn ohjelmistoa Vaasan kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa. Jussi Makkonen täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja hänen juhlakonserttinsa on samalla Lintu Sininen -juhlakonsertti.

Lauantai 23.2. kello 16.00
Lintu Sininen -juhlakonsertti
Konsertti on Jussi Makkosen 40 -vuotisjuhlakonsertti
Lieksan kulttuurikeskus, Brahe-Sali
Pielisentie 9-11, Lieksa
Liput € 15 (sis. kahvitarjoilun)
Tuotto ohjataan taidekasvatustyön hyväksi Lasten klasari ry:n kautta.
Konsertin järjestää Lasten klasari ry, www.lastenklasari.fi.
Yhteistyössä Monola-seura ry.
Esiintyjät
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Vaasan kaupunginorkesterin muusikot:
Liisa Makkonen, viulu, Terje Männi, viulu, Nana Raitaluoto, alttoviulu, Vladimir Reshetko, sello ja Pontus Grans, kontrabasso
Konsertissa ovat mukana myös Lintu Sininen -kirjan kuvittaja ja kirjoittaja Katri Kirkkopelto sekä säveltäjä Jonne Valtonen. Konsertissa kuullaan mm. ensiesitys Valtosen säveltämästä Lintu Sininen -teoksesta.

Sunnuntai 24.2.2019 kello 16.00
Koko perheen Lintu Sininen -konsertti
Kangasniemi-sali
Otto Mannisen tie 2, Kangasniemi
Liput € 15
Tuotto ohjataan taidekasvatustyön hyväksi Lasten klasari ry:n kautta.
Konsertin järjestävät Lasten klasari ry, www.lastenklasari.fi ja Kangasniemin kulttuuritoimi.
Esiintyjät
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Vaasan kaupunginorkesterin muusikot:
Liisa Makkonen, viulu, Terje Männi, viulu, Nana Raitaluoto, alttoviulu, Vladimir Reshetko, sello ja Pontus Grans, kontrabasso

Lintu Sininen -satukirjan kustantaa Lasten Keskus. Levy on taiteilijoiden omakustantama ja tuottama. Jonne Valtosen Lintu Sininen -sävellyksen tilausta ja äänitteen tuottamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Madetoja-säätiö. Osa rahoituksesta on peräisin Lasten klasari ry:n toteuttamasta joukkorahoituskampanjasta, jonka kautta Lintu Sininen -teosta on mahdollista ostaa ennakkoon. Tiedot löytyvät täältä: www.lastenklasari.fi .

Katso täältä Jussin ja Nazigin tulkinta Sibeliuksen Finlandiasta, Op. 26/7. Videon voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=6O1sGPShVfM

Katri Kirkkopelto on suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja kuvataideopettaja, jonka kirjoja on käännetty eri kielille. Kirkkopelto on ollut kahdesti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana ja Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt hänelle Kylli Koski -palkinnon ansiokkaista lastenkirjakuvituksista vuonna 2009. Hänen teoksensa Piki oli Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2016.

Jonne Valtonen (1976) on suomalainen säveltäjä, jonka musiikkia ovat esittäneet mm. Lontoon sinfoniaorkesteri, Tokion filharmoninen orkesteri, San Franciscon sinfoniaorkesteri, Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri, Aucklandin filharmoninen orkesteri sekä Tampere Filharmonia. Hän on säveltänyt orkesterisarjan Tove Janssonin Näkymättömän lapsen novelleista Tampere Filharmonialle, kuorolle ja solisteille. Tällä hetkellä hän kirjoittaa musiikkia mykkäelokuvaan Laulu tulipunaisesta kukasta (1919), jonka Tampere Filharmonia esittää vuoden 2019 Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä. Valtonen on voittanut useita orkesteri- ja elektroniikkamusiikin palkintoja ja hän sai vuonna 2017 Pirkanmaan taidepalkinnon musiikin raja-aitojen rikkomisesta ja uusien kuulijoiden löytämisestä taidemusiikille. Hän on aiemmin säveltänyt ja sovittanut pelimusiikkia mm. Lontoon Sinfoniaorkesterille ja Tukholman filharmonikoille.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian ovat esiintyneet noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle viime vuosien aikana.

www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

www.lastenklasari.fi
www.lastenkeskus.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

 

Julkaistu: