Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin konsertti striimataan kaksisuuntaisesti huomenna 20.2.2021 Yhdysvaltoihin ja Suomeen – Vuonna 2020 kulttuurikodin suoria striimikonsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen Kolilla. Credit: Markus Kallies

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen Kolilla. Credit: Markus Kallies

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin konsertti striimataan kaksisuuntaisesti huomenna 20.2.2021 Yhdysvaltoihin ja Suomeen
– Vuonna 2020 kulttuurikodin suoria striimikonsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin helmikuun konsertti striimataan kaksisuuntaisesti Yhdysvaltoihin ja Suomeen huomenna lauantaina 20.1.2021 kello 18.00. Konsertissa on mukana pieni etäyleisö Lieksasta, Bostonista ja San Diegosta. Konsertin teemana on lauantai-illan toivotut ja sen aikana Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat myös vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Konsertin ohjelma on koostettu yleisön esittämien toiveiden pohjalta.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla € 9,90 hintaisen konserttilipun, johon sisältyy myös oikeus katsoa Makkosen ja Azezianin ensimmäistä, syksyllä 2020 toteutettua kaksisuuntaista striimausta Makkosen kulttuurikodista Portlandiin, Oregoniin. Konserttikoosteesta tulee linkki asiakaan sähköpostiin.

Lipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/124/live-stream-kulttuurikodista-lauantai-illan-toivotut-2022021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Tammikuussa 2021 he esittivät Jean Sibeliuksen tunnetuimpia sävellyksiä Nurmijärven 9. luokkalaisille niin ikään kaksisuuntaisesti striimatussa konsertissa.

Ensimmäinen kaksisuuntainen striimaus toteutettiin Makkosen kulttuurikodista Portlandiin, Oregoniin syksyllä 2020 Nordia House -kulttuurikeskuksen ja Finlandia Foundationin tilauksesta ja se sai hyvin innostuneen vastaanoton. Kaksisuuntaiset striimaukset mahdollistavat korkeatasoisten, vuorovaikutuksellisten kulttuurielämysten tarjoamisen eri puolille maailmaa etenkin korona-aikana.

Jussi ja Nazig olivat hyvin innostuneita ensimmäisestä kaksisuuntaisesta striimauksestaan Yhdysvaltoihin: ”Oli hienoa päästä hyödyntämään teknologian tarjoamia mahdollisuuksia konsertoinnissa elävälle yleisölle. Tunne aidosta vuorovaikutuksesta välittyi meille esiintyjille ja oli mahtavaa seurata yleisön reaktioita liikutuksesta haltioitumiseen. Yleisö pääsi myös keskustelemaan ja kommunikoimaan meidän esiintyjien kanssa, mikä toi tunteen samassa tilassa olemisesta. Sekä esiintyjät että yleisöt eri puolilla maailmaa tarvitsevat taide-elämyksiä enemmän kuin koskaan ja kaksisuuntainen striimaus tarjoaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden”.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa, kuten Sibeliusten häämatkakohteessa, Monolan aitalla Lieksassa. Videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatustyössä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat viime vuosin aikana konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musikkiikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo, Jean Sibeliuksen Lastu lainehilla, jota Sibelius sävelsi Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899-1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Musiikkivideo kuvattiin Keravalla viime lokakuussa ja se tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa kappaleen sanoitusta mukailevalla tarinalla. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: