SELLISTI JUSSI MAKKOSELLE JA PIANISTI NAZIG AZEZIANILLE KONSERTTIKESKUKSEN INKKU-PALKINTO – Jussi ja Nazig konsertoivat ja luennoivat Amerikassa 24.3. – 5.4.2019

Jussi ja Nazig Hotelli Kämpissä. Credit: Joel Kangas

Jussi ja Nazig Hotelli Kämpissä. Credit: Joel Kangas

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat vastaanottaneet Konserttikeskus ry:n Inkku-palkinnon ansiokkaasta työstään lastenkulttuurin eteen. Konserttikeskuksen myöntämä palkinto haluttiin antaa artistikaksikolle, joka on tehnyt valtavan työn nimenomaan suomalaisen musiikin ilosanoman levittämisessä lapsille ja nuorille koulu- ja päiväkotikonserttien kautta. Palkinto annettiin heille Jyväskylässä eilen 20.3.2019.

Konserttikeskuksen hallitus perusteli päätöstään seuraavasti: ”Se, miten he ovat soittaneet Sibeliusta yli puolelle miljoonalle suomalaislapselle ja toimineet klassisen musiikin lähettiläinä kouluissa ja päiväkodeissa on itsessään merkittävä kulttuuriteko. Taiteilijoina he ovat ainutlaatuinen kaksikko, joka kohtelee pieniäkin kuulijoitaan aina kuin vertaisiaan. Heidän toteuttamansa sisällöt ovat kunnianhimoisia, laadukkaita sekä erinomaisella tyylitajulla ja vuorovaikutustaidoilla toteutettuja.”

Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus. Palkinto on myönnetty aiemmin kahdesti.

Jussi ja Nazig ovat lähdössä konsertoimaan ja luennoimaan USA:han, jossa heidän ensimmäinen esiintymisensä on tulevana sunnuntaina. Konserttien lisäksi he esiintyvät kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa Los Angelesissa sekä luennoivat California State University Channel Islands -yliopistossa.

Esiintymiset Amerikassa 24.3. – 5.4.2019

Su 24.3.2019 klo 15.00 Sibelius Inspiration –konsertti
Fallbrook Public Library, 124 S. Mission Road, Fallbrook, California
Järjestää: Fallbrook Music Society

Ma 25.3.2019 Sibelius –koulukonsertit Falbrookissa:
klo 9.10 ja klo 10.15 Potter Junior High School, 1743 Reche Road, Fallbrook, California
Järjestää: Fallbrook Music Society

La 30.3.2019 klo 18.00 Suomalaisiä sävelhelmiä –konsertti ja illallinen
Hall of Nations, Balboa Park, 2294 Pan American Plaza, San Diego, California
Järjestää: Finlandia Foundation National

Ti 2.4.2019 esiintyminen kutsuvierastilaisuudessa Suomen pääkonsulaatissa
11900 West Olympic Blvd, suite 580 Los Angeles, California
Järjestää: Suomen Los Angelesin pääkonsulaatti

Ke 3.4.2019 luennot ja konsertit California State University Channel Islands –yliopistossa,
1 University Drive Camarillo, California:
klo 12 PAMU 161 Music Fundamentals
klo 15 PAMU 261 Theory1, PAMU 361 Advanced Music Theory and Analysis
Järjestää: California State University Channel Islands

To 4.4.2019 luennot ja konsertit California State University Channel Islands –yliopistossa:
klo 9 PAMU 385 Audio Design and Recording
klo 12 PAMU 337 Music in History; Sibelius Concert
Järjestää: California State University Channel Islands

Pe 5.4.2019 klo 13.20 Sibelius -koulukonsertti, Rio School District
Järjestää: California State University Channel Islands

Jussi, Nazig ja kirjailija / kuvittaja Katri Kirkkopelto julkaisivat juuri Lintu Sininen -satukirjan ja siihen liittyvän levyn. Kirja perustuu Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen, jonka Katri Kirkkopelto on kuvittanut ja kertonut uudelleen. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä samannimisen, Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He soittavat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa levyllä ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin menestyksekkäälle Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin elokuussa 2017 noin kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Molemmat kirjat on kustantanut Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian ovat esiintyneet noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle viime vuosien aikana.

www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.lastenklasari.fi
www.lastenkeskus.fi
www.konserttikeskus.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: