Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sellisti Jussi Makkosen vieraana kaksisuuntaisessa live stream -konsertissa lauantaina 20.3.2021 – Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Credit: Mika Kirsi

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sellisti Jussi Makkosen vieraana kaksisuuntaisessa live stream -konsertissa lauantaina 20.3.2021
– Striimikonsertteja katsottiin viime vuonna yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin maaliskuun konsertissa vierailee lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Konsertti järjestetään lauantaina 20.3.2021 kello 18.00 Jussi Makkosen kulttuurikodissa Nurmeksessa. Jari Sinkkonen pitää konsertissa puheenvuoron lasten ja nuorten musiikkikasvatuksesta.

Konsertin teema on Sibeliuksen ja Topeliuksen matkassa. Jussi Makkonen esittää sen aikana pianisti Nazig Azezianin kanssa kappaleita, joita he ovat esittäneet koulukonserteissa eri puolilla maailmaa. He kertovat myös tarinoita kohtaamisista lasten kanssa yli 2000 konsertissa Suomessa ja ulkomailla sekä siitä, minkälaisen vaikutuksen taidemusiikki tarinoineen on tehnyt lapsiin ja nuoriin.

Ohessa konsertin tiiseri.
https://www.youtube.com/watch?v=odUbvZdwbTM
Ohessa dokumentti koulukonserteista.
https://www.youtube.com/watch?v=oBQZGGuB2wA

Kontiolahdelta kotoisin oleva Jari Sinkkonen opiskeli lääketiedettä ja huilunsoittoa Sveitsissä. Valmistuttuaan lääkäriksi ja suoritettuaan huiludiplomin vuonna 1975 Sinkkonen palasi Suomeen. Ennen tohtorinväitöstään ja erikoistumistaan lastenpsykiatriaan Sinkkonen toimi paitsi koululääkärinä Joensuun terveyskeskuksessa, mutta myös huilistina Joensuun kaupunginorkesterissa ja huilunsoiton opettajana Joensuun musiikkiopistossa. Sinkkonen on suosittu luennoitsija, joka kirjoittanut useita teoksia teemoinaan mm. lasten kasvun ja kehityksen vaiheet ja varsinkin poikalasten kohtaamat haasteet.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Lipun ostavat pääsevät katsomaan tunnelmia Makkosen ja Azezianin koulukonserttikiertueilta Pohjois-Suomesta vuosilta 2014 ja 2015. Linkki videoon lähetetään asiakkaan sähköpostiin lipun ostamisen jälkeen.

Konserttilipun voi ostaa täältä:
https://store.charmi.eu/product/125/live-stream-kulttuurikodista-sibeliuksen-ja-topeliuksen-matkassa-la-2032021-klo-18

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat tulleet tunnetuksi laaja-alaisesta musiikkikasvatustyöstään Suomessa ja ulkomailla. He ovat kuvanneet viime vuosina useita musiikkivideoita muun muassa Ainolassa, Keravalla sekä Pohjois-Karjalassa mm. Sibeliusten häämatkakohteessa Monolan aitalla Lieksassa. Klassista musiikkia laajalle yleisölle tunnetuksi tekevät videot ovat olleet tärkeässä roolissa taiteilijoiden musiikkikasvatuksellisessa työssä ja konserteissa, jotka ovat saavuttaneet jo yli 500 000 lasta ja nuorta eri puolilla maailmaa. Konserttikiertueet, luennot ja mestarikurssit ovat vieneet taiteilijat mm. useisiin Euroopan maihin sekä Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he ovat konsertoineet kahdesti vuodessa.

Yli 2000 koulukonsertin lisäksi Makkonen ja Azezian ovat toteuttaneet myös kaksi lasten kuvakirjaa yhdessä kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille Award of Excellence -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa. Vuonna 2019 Konserttikeskus ry myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä musiikkikasvatustyöstä Suomen kouluissa. Vuonna 2017 Makkonen ja Azezian vastaanottivat platinalevyn Soiva metsä -kirjan mukana olevasta levystään ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä.

Katso ohesta uusi musiikkivideo Jean Sibeliuksen sellolle ja pianolle sovitetusta kappaleesta Lastu lainehilla. Sibelius sävelsi laulun Ilmari Kiannon runoon Keravan vuosiensa aikana 1899–1902, jolloin hän myös viimeisteli ensimmäisen sinfoniansa. Keravalla viime lokakuussa kuvattu musiikkivideo tuo esiin Sibeliuksen inspiraation lähteitä, luontoa ja maaseudun rauhaa. Videon voi katsoa oheisesta linkistä ja sen voi jakaa eri mediossa.

https://www.youtube.com/watch?v=ArQsx0qVIR0

Ohessa muita Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideoita, jotka voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/btc_8WWJZq8
https://www.youtube.com/watch?v=ubmEAFIiKyo

www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen
www.sibeliusinspiration.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: