KATSO TÄÄLTÄ SELLISTI JUSSI MAKKOSEN JA PIANISTI NAZIG AZEZIANIN UUSI VIDEO OSKAR MERIKANNON MERELLÄ-KAPPALEESEEN

TIEDOTE
20.11.2018

Merellä credit Pekka Vainio

Katso täältä sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin uusi video Oskar Merikannon kappaleeseen Merellä, Op. 47/4. Video on kuvattu Kotkan merellisissä maisemissa perinnepurjealus Vivan Kotkalla. Jussin ja Nazigin lisäksi videolla näyttelevät Sirkka Runolinna ja Esa Ylönen. Videon on ohjannut New Orleansissa vaikuttava kuvaaja Aira Vehaskari, joka on ohjannut muun muassa Jussin ja Nazigin suositut Sibelius-aiheiset musiikkivideot. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://www.youtube.com/watch?v=sTIwM4pMu28

Jussi ja Nazig saivat kolmen vuoden työluvan Yhdysvaltoihin ja aloittivat viime viikolla Yhdysvaltojen konserttirupeaman Virginiasta ja Washington DC:stä, jossa heillä oli Sibelius-aiheinen multimediakonsertti, suomalaisten säveltäjien resitaali sekä päiväkotikonsertti. Lisäksi he esiintyivät Suomen Washingtonin suurlähetystössä kansainvälisellä diplomaattien gaalaillallisella.

Jussi ja Nazig kertovat tunnelmiaan: ”Oli todella hienoa saada aloittaa konserttikiertue Washington DC:ssä Yhdysvalloissa esiintymällä arvovaltaiselle yleisölle Suomen suurlähetystössä diplomaattien gaalaillallisella. On jännittävää huomata, miten innostunutta eri-ikäinen yleisö on täällä Yhdysvalloissa.”

Jussi ja Nazig ova konsertoineet USAssa aiemminkin useilla kiertueilla ja jatkavat nyt konsertoimistaan vuosittain kahdella laajalla kiertueella vuoden 2021 loppuun saakka. Tänä aikana he esiintyvät festivaaleilla, yliopistoissa, kouluissa ja konserttisaleissa eri osavaltioissa. Makkosen ja Azezianin kutsujana ja tukijana toimii Finlandia Foundation National.

Heidän seuraava ulkomaan konserttinsa on 5.12.2018 Brysselissä. Maalis-huhtikuussa 2019 Makkonen ja Azezian konsertoivat mm. California State University Channel Islands -yliopistossa, Fallbrook Music Societyn järjestämässä konserttisarjassa, San Diegon koulupiirin kouluissa sekä Finlandia Foundation Nationalin järjestämässä tapahtumassa San Diegon Balboa Parkissa.

He jatkavat aktiviteettejaan myös Suomessa. Helmikuussa 2019 Jussi ja Nazig julkaisevat kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kanssa Zacharias Topeliuksen satunäytelmään Lintu sininen perustuvan kuvakirjan ja levyn. Tarinan kuvittaa ja uudelleenkertoo Katri Kirkkopelto. Jussi ja Nazig tulkitsevat kirjan mukana tulevalla levyllä Lintu Sininen -teoksen, jonka on heitä varten säveltänyt Jonne Valtonen. He tulkitsevat teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Orkesteria johtaa ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen on jatkumoa Kirkkopellon, Makkosen ja Azezianin Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kuvakirjalle, joka julkaistiin vuonna 2015. Levyn ja kirjan yhdistelmä jaettiin Opetusministeriön tuella jokaiseen Suomen alakouluun. Soiva metsä -levy ylitti platinalevyrajan eli 20 000 kappaleen myynnin ensimmäisenä suomalaisena kamarimusiikkilevynä elokuussa 2017. Lintu Sininen -lastenkulttuuriprojekti jatkaa tekijöiden pyrkimystä tuoda kuvaa, tarinaa ja musiikkia yhdistävää taide-elämystä lapsikuulijoille. Lintu Sininen -satukirjan kustantaa Lasten Keskus.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat viime vuosina erikoistuneet suomalaiseen taidemusiikkiin. He ovat tavoittaneet viime vuosien aikana satoja tuhansia kuulijoita konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan sekä Suomessa että ulkomailla. He ovat esiintyneet konserttikiertueillaan muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa ja eri puolilla Eurooppaa. Makkonen ja Azezian ovat esiintyneet noin 2000 koulussa yli 500 000 koululaiselle viime vuosien aikana.

Katso täältä Jussin ja Nazigin video Sibeliuksen Finlandiasta, Op. 26/7. Videon voi jakaa eri medioissa.
https://www.youtube.com/watch?v=6O1sGPShVfM

www.sibeliusinspiration.fi
www.sibeliusinspiration.fi/kalenteri
www.jussimakkonen.com
www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen

www.lastenklasari.fi
www.lastenkeskus.fi

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com

Julkaistu: