Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo – Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Kuva vas. Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen. Ajajana toimii Antti Vaakanainen. Credit Panu Similä

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen jouluvideo
– Videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen joulutervehdys, joka henkii perinteistä joulun tunnelmaa ja maalaiskaupungin idylliä. Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja siellä järjestetään järjestään vuosittain suosittu Nurmeksen Joulumusiikki -tapahtuma.

Kauniilla Nurmeksen Joulumusiikki -videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Jussi Merikanto toimii Nurmeksen Joulumusiikin taiteellisena johtajana sekä  oopperalaulajana Suomen Kansallisoopperassa. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian konsertoivat kamarimusiikkikokoonpanollaan Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Video on kuvattu historiallisessa puu-Nurmeksessa, Nurmeksen 1800-luvulla valmistuneessa kirkossa sekä Jussi Makkosen kulttuurikodissa. Videon voi jakaa eri medioissa.

https://youtu.be/A4vN-ygCvtQ

Tunnelmallisella videolla kuullaan Jean Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset, P.J. Hannikaisen Hiljaa, hiljaa, helkkyellen sekä Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset. Kaikki videon kappaleet liittyvät osaltaan Nurmekseen ja Pohjois-Karjalaan. P.J. Hannikainen syntyi ja vietti lapsuutensa Nurmeksessa. Heino Kaski syntyi puolestaan Pielisjärvellä ja oli seitsemän vuoden ikäinen, kun Aino ja Jean Sibelius saapuivat häämatkalle Pielisen Karjalaan. Sibeliusten joulunvietto alkoi videolla kuultavalla Sibeliuksen joululaululla On hanget korkeat nietokset.

Joululaulut on sovittanut videota varten Jussi-Matti Haavisto. Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen ja musiikin on äänittänyt Anders Pohjola. Videon on tuottanut ja tilannut Nurmeksen kaupunki.

Nurmes

Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja kaupunki onkin tilannut uusia jouluaiheisia sävellyksiä ja koregrafioita eri taiteilijoita.  Suosittua Nurmeksen Joulumusiikki –tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman käynnisti opetusneuvos Jouni Pirinen ja sen taiteellisena johtajana toimii ylläolevalla videolla esiintyvä bassobaritoni Jussi Merikanto.

Nurmeksen kaupungin tuottaman tapahtuman puitteissa on järjestetty kolme valtakunnallista joululaulujen sävellyskilpailua, minkä lisäksi tapahtuman aikana järjestetään julkisia yleisökonsertteja ja hoivakotivierailuja. Marraskuussa Bomban talolla esiintyivät Maria Ylipää & Ystävät. Tänä vuonna Nurmeksen Joulumusiikki esittää virtuaalisen musiikillisen joulukalenterin, jonka luukut avautuvat tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla.
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Nurmeksen Joulumusiikki on osa Nurmeksen kaupungin järjestämää kulttuuritoimintaa. Tapahtuman tavoitteensa on tarjota mahdollisuus uuden jouluisen musiikin syntymiseen ja esilletuloon. Joulumusiikin arvoja ovat saavutettavuus, tasa-arvo, moninaisuus sekä osallisuus. Joulumusiikissa on tilaa sekä perinteille että uusille ilmiöille. Nurmeksen Joulumusiikki tekee laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa ja luo uusia joulumusiikin muotoja taiteellisten kumppaneiden kanssa. Tapahtuma on tilannut uusia sävellyksiä ja koreografioita ja antanut paikallisille harrastajille uusia tilaisuuksia toiminnan kehittämiseen.

https://www.nurmes.fi/
https://www.nurmes.fi/nurmeksen-joulumusiikki
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Lisätietoja
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011 686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
Kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen,puh 040-104 5150, marjo.sakkinen@nurmes.fi

Julkaistu: