JUSSI MAKKONEN KONSERTTIKIERTUEELLE TURKKIIN YHDESSÄ PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KANSSA

JUSSI MAKKONEN KONSERTTIKIERTUEELLE TURKKIIN YHDESSÄ PIANISTI NAZIG AZEZIANIN KANSSA
TIEDOTE 22.3.2018

Sibelius Inspiration –konsertit Alanyassa 30.4. ja 1.5.2018

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian konsertoivat ainutlaatuisella Sibelius Inspiration -ohjelmalla Alanyassa Türkler Güzel Sanatlar Liseli –taidelukiossa (Türkler Mahallesi, 07407 Alanya) maanantaina 30.4. klo 16.00 sekä Mahmutlar Belediyesi Dügun Salonu –salissa (Mahmutlar Mahallesi, Atatürk Cd., 07460 Alanya) tiistaina 1.5.2018  klo 18.00.

30.4. pidettävään konserttiin on vapaa pääsy. Liput 1.5. pidettävään konserttiin ovat saatavana Alanya Finliler Dernegi –toimistosta (avoinna ti ja pe klo 11-14) tai ovelta ennen konserttia. Lipun hinta on 25 tl.

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian ovat erikoistuneet suomalaisen ja erityisesti Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen musiikin esittämiseen. Viime vuosien aikana Makkonen ja Azezian ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuulijoita konserteillaan, levyillään ja musiikkivideoillaan. Heillä on ollut useita menestyksekkäitä konserttikiertueita mm. Yhdysvalloissa ja useimmissa Euroopan maissa.

Makkonen ja Azezian ovat konsertoineet paljon myös kouluissa vieden näin klassista musiikkia lähemmäs nuorta yleisöä. Vuoden 2017 lopussa heidän Jean Sibelius -aiheisen konserttinsa oli nähnyt jo yli 500 000 lasta ja nuorta lähes 2000 koulussa Suomessa ja ulkomailla, mm. Yhdysvalloissa, Hongkongissa, Belgiassa, Italiassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Tammikuussa 2015 julkaistiin Makkosen ja Azezianin Sibelius -teemainen kamarimusiikkilevy sekä Makkosen ja Azezianin koulukonserttien pohjalta ideoima Sibelius -aiheinen lasten kuvakirja, Soiva metsä (Lasten Keskus), jonka on kuvittanut ja kirjoittanut Katri Kirkkopelto. Kirjan mukana oleva Sibelius-levy oli ensimmäinen kamarimusiikkilevy Suomessa, joka ylitti platinalevyrajan. Sekä kirja että levy jaettiin Sibeliuksen juhlavuonna 2015 kaikkiin Suomen alakouluihin opetusministeriön tuella.

Suurin osa konsertin kappaleista on sovitettu Makkosen ja Azezianin sello-pianoduolle. Alanyan konsertissa kuullaan tunnetuimpia teoksia, kuten Finlandia Op. 26/7 ja Valse triste Op. 44/1. Makkosen ja Azezianin Suomen luonnosta inspiraationsa saaneet esiintymisasut on suunnitellut suomalais-turkkilainen muotisuunnittelija Mert Otsamo.

 

https://www.sibeliusinspiration.com/

Julkaistu: